Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти з Польщі навчаються в Острозькій академії

09.02.2009

Національний університет «Острозька академія»  нещодавно започаткував ще одну обмінну програму з метою покращення навчального процесу та удосконалення розуміння механізмів Болонського процесу.

Інститут дослідження української діаспори налагодив дружні стосунки із Вищою державною східноєвропейською школою міста Перемишля, внаслідок чого студенти Польщі відвідують академію і не лише пізнають її як історичну пам’ятку та один із провідних вузів України, а ще й навчаються.  Порівнюючи цей досвід з іншими обмінними програмами, що успішно реалізуються університетом, варто наголосити на навчальному аспекті програми. Адже, скажімо, канадсько-українські обміни характеризуються волонтерським спрямуванням та посиленням громадянської позиції студентів.

Особливістю  співпраці з Перемишлем є її навчально-просвітницький вектор реалізації.  Представники польських ВНЗ прагнуть зрозуміти погляд українців  на рівень співпраці з Європою, на українську та світову історію,  події, що висвітлюються міжнародними ЗМІ і стосуються України. З цією метою Інститут діаспори  організував спеціальну навчальну програму для Каміля та Славомира, що стали першими польськими студентами академії.  Перебування  поляків у стінах академії триватиме два тижні, упродовж яких вони слухатимуть найрізноманітніші лекції на різних факультетах, що дозволить максимально точно зрозуміти українську ментальність, історію та, безперечно, культуру. Перший тиждень навчання  виявився насиченим для учасників програми, під час якого вони прослухали лекції з української історії, культури, історії міжнародних відносин, лекції на тематику: «Україна і Друга світова війна», «Українська національна демократична революція початку ХХ століття». Перебуванням поляків в Острозі опікуються магістри історії та студенти  третього курсу спеціальності «країнознавство» факультету міжнародних відносин (Яна Нічик, Юлія Вержиковська, Ольга Дячук, Світлана Варченко, Катерина Козачук, Олена Лакодей), дбають про дотримання робочого  графіку, максимально зручного для Каміля та Славомира, спрямовують їхню увагу на ті чи інші культурні події  академічного життя та допомагають у повсякденному житті.

Окрім того, програма є двосторонньою, тобто передбачає візит до Польщі студентів Острозької академії. Магістри історії будуть викладати у Вищій східноєвропейській школі міста Перемишля, а країнознавці матимуть нагоду студіювати науки, пов’язані з польською культурою та  історією.