Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Олександр Мороз відвідав Острозьку академію

08.12.2009

8 грудня в Острозькій академії відбулася зустріч з народним депутатом України, головою Соціалістичної партії та кандидатом у президенти України Олександром Морозом. Під час свого спілкування зі студентами Олександр Олекандрович прочитав лекцію «Про життя» та зробив невеликий екскурс в історію України. Поділився політик і власними планами на майбутнє, поглядами щодо можливих шляхів розвитку нашої держави. А замість ліричного відступу Олександр Мороз розповів про власні досягнення у галузі літератури та пообіцяв презентувати в Острозькій академії колекцію книг 1903 року, пов’язаних з історією української культури.

За словами Олександра Олександровича, його надзвичайно вразила Острозька академія, адже цей університет є не просто непересічним вищим навчальним закладом, а результатом колосальної роботи та прикладом сподвижництва багатьох людей.

У відповідь на отриману інформацію студенти задали Олександру Морозу питання, які стосувалися політичної та соціальної сфер. На згадку про приїзд Олександра Олександровича до Острозької академії проректор з навчально-виховної роботи Петро Кралюк подарував йому книгу спогадів Уласа Самчука «На білому коні. На коні вороному» та документальний фільм про Осторозьку академію.