Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Літературна студія «87» завітала до Острозької академії

08.10.2009

Уже вкотре літературний союз «Плита» та кафедра української мови влаштовують творчі зустрічі. 8 жовтня за їх сприяння до Острозької академії з Тернопільського національного університету ім. В. Гнатюка завітали учасники літературної студії «87».  Як зауважив керівник студії Юрій Завадський, група отримала назву випадково –  через номер аудиторії, у якій нам вперше дозволили збиратися. Її члени є представниками різних професій. На їхні збори приходять не лише студенти, а й усі бажаючі.

Під час зустрічі зі студентами Національного університету «Острозька академія» молоді літератори презентували власні твори. Тематика була різноманітною: від соціальної до еротичної. Кожен письменник відрізнявся яскраво вираженою індавідуальністю, що й відображалося у творчих доробках авторів. Завдяки чому присутні студенти отримали шанс більше дізнатися про літературне життя Тернопільщини, а також налагодити стосунки для подальшої співпраці.

Адже не дарма під час вітального слова перший проректор Острозької академії Петро Кралюк зауважив: «Хоча Тернопіль досить далеко, але приємно, що люди пам’ятають про те, що вони – волиняни, не забувають про своє походження». Перший проректор університету символічно подарував гостям книги видатного волинського письменника Уласа Самчука.