Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відкрито «новий сезон» обмінних програм

07.09.2009

У вересні розпочинають роботу щорічні канадсько-українськкі обмінні програми: дві групи українських учасників відлітають до Канади, а Україна прийматиме у себе канадських волонтерів. Одночасно на початку вересня Острозьку академію відвідав менеджер обмінних програм Colin Doerr. Під час візиту він познайомився з учасниками та супервайзерами цьогорічних програм і провів оглядове заняття, під час якого спудеї могли отримати всю необхідну інформацію про новий проект, що запроваджується організаторами обміну.

Національний університет «Острозька академія» вже понад 13 років співпрацює з канадською неурядовою організацією «Канада-Світ-Молодь». Як результат успішної співпраці, на базі університету щороку відбуваються міжнародні українсько-канадські обмінні програми (CORE, NetCorps та Eco Leadership). Приблизно 500 студентів мали можливість відвідати Канаду. За останні два роки кількість програм зросла вдвічі (4 програми), внаслідок чого щороку участь у програмах приймають 40 українських волонтерів.

Учасники українсько-канадських обмінних програм мають унікальну можливість перебувати упродовж декількох місяців у Канаді, опановувати досвід країни в економічній, соціальній, управлінській, освітній та інших сферах, знайомитись із людьми різних національностей, що проживають у Канаді, вдосконалювати знання англійської та французької мови. Спудеї працюють на волонтерських засадах у різних неурядових організаціях (Червоний Хрест, сирітські будинки, будинки для людей похилого віку, дитячі садочки та школи).

У цьому році учасники обміну отримають і новий досвід, дещо відмінний від попередніх програм. Вони розпочнуть реалізацію проекту у кожній з гостьових громад (у містах Нетішин та Острог). Проект триватиме 5 років і буде підтримуватися учасниками наступних обмінних програм. По завершенню проекту у кожній з гостьових громад має бути вирішене глобальне проблемне питання, що стосуватиметься сфери охорони здоров’я або охорони навколишнього середовища. У ході реалізації вищезгаданих проектів учасники співпрацюватимуть з місцевими неурядовими організаціями, місцевою владою і громадськими діячами.