Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Підвищення фахового рівня державних службовців

06.03.2009

У Національному університеті «Острозька академія» за сприяння корпорації «Теленор», Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Головного управління Державної служби проходить навчальний проект «Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні», слухачами якого є державні службовці західноукраїнського регіону. 3-5 березня відбувся перший модуль проекту, який мав теоретичний характер і включав такі курси, як «Регулювання конфліктів в управлінській діяльності» та «Розробка і здійснення державної політики». Другий модуль буде більш практичний та спрямований на закріплення отриманих знань. Заняття для слухачів проводять завідувач кафедри політології Національного університету «Острозька академія» Юрій Мацієвський та інші викладачі кафедри.

За словами доцента кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олександра Дем’янчука, що був присутній на відкритті проекту, ініціатором таких навчань виступив «Теленор», який входить у п’ятірку найпотужніших транснаціональних корпорацій у галузі телекомунікацій. Чотири роки тому представники «Теленору» звернулися до Києво-Могилянської академії з ідеєю розробити проект, спрямований на перепідготовку та підвищення кваліфікації державних службовців, яких сьогодні навчають за принципом, як краще виконувати свою роботу без врахування процесів демократизації та численних реформ. Спочатку ці курси проводилися у Києво-Могилянській академії, а згодом набули регіонального характеру. Так, нещодавно вони відбулися в Севастополі та Харкові, планується проведення аналогічних навчань в інших містах України. «Якщо ми не будемо готувати державних службовців до того, що найближчі 5-10 років їм доведеться радикально змінювати свої функції та характер своєї діяльності, то боюся, що ми тим самим загальмуємо й самі реформи. Цей навчальний проект корисний тим, що дає знання, за допомогою яких державний службовець може мислити більш гнучко та  працювати ефективніше» - зазначив Олександр Дем’янчук.

Після навчання слухачі отримають сертифікати з підписом начальника Головного управління Державної служби України Тимофія Мотренка, які будуть підтвердженням підвищення кваліфікації державного службовця.