Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Випускники Острозької академії створили Асоціацію

31.05.2008

У Національному університеті «Острозька академія» 31 травня відбулася зустріч випускників 2000-2004 років випуску. Під час заходу колишні спудеї виступили з ініціативою створити Асоціацію випускників Острозької академії.

Зустріч розпочалася з привітання ректора університету Ігоря Пасічника, який у своєму зверненні до випускників зазначив, що саме вони своєю працею проявляють любов до рідної альма-матер та підіймають її рівень серед інших навчальних закладів. Після вітального слова ректора випускники мали змогу почути вітання історичних персонажів: князя Василя-Констянтина Острозького – засновника академії та княжни Ельжбети-Гальшки Острозької – фундаторки цього культурно-освітнього осередку. Під час урочистостей усі присутні  мали також змогу подивитися виступи культурно-мистецького центру та хору Острозької академії.

Після рішення випускників про створення асоціації ректор університету Ігор Пасічник запропонував її концепцію: «Кожен член Асоціації випускника Національного університету «Острозька академія» зобов’язується любити свою альма-матер до глибини душі, пишатися своїм навчальним закладом та підтримувати його у майбутньому. Нехай це буде основа статуту та програми асоціації випускників».

Під час зустрічі випускники мали змогу поділитися власними враженнями та спогадами.

«З роками все більше цінуєш те, що отримав, тому я хочу ще раз подякувати людям, які так багато зробили для нас за роки навчання в Острозькій академії. Подякувати Ігорю Демидовичу за те, що він нас надихав і надихає, подякувати викладачам за науку і вимогливість, подекуди за поблажливість. Ми жили тут як в одному домі. Сьогодні у нас гарна нагода, бо ми можемо пройтися місцями бойової слави і обмінятися спогадами», – зазначила у своєму виступі випускниця факультету романо-германських мов 2003 року Катерина Іванова.

Нагадаємо, що зустріч випускників 2005-2007 років випуску відбудеться 14 червня 2008 року. Щиро запрошуємо екс-спудеїв Острозької академії на свято і чекаємо на їх візит у рідну альма-матер.