Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Парадигму творення світу обговорювали в Острозькій академії

29.11.2008


У Національному університеті «Острозька академія» 28-29 листопада відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду» за участі науковців та представників різних конфесій  із України та зарубіжжя. Ініціаторами проведення заходу були Національний університет «Острозька академія», Інститут проблем походження і розвитку Всесвіту і життя, Всеукраїнська громадська організація «Духовність та благополуччя», Духовна академія, «Міжнародний центр християнського лідерства» та Всеукраїнська громадська організація «Союз християнського відродження України».

Учасників конференції привітали доктор філософських наук, професор, проректор з навчально-виховної та наукової роботи Петро Кралюк та доктор педагогічних наук, професор, декан гуманітарного факультету Василь Жуковський. «Мені надзвичайно приємно, що в політично й економічно нестабільній та ослабленій Україні, заляканій і пригніченій світовою економічною кризою, проводиться така потужна міжнародна конференція відповідного змісту і рівня. Більшість людей, які сидять у цій залі, усвідомлюють духовну сутність української історії і розуміють, що доля України і людства вирішується сьогодні ні в Європі, яка зраджує християнські цінності, ні у невпорядкованому мегаполісі Києві, ні в кабінетах та кулуарах Верховної Ради  та Кабінету Міністрів України, а в маленькому місті Острозі на Волині, у славній Острозькій академії, де у 1581 році побачила світ перша друкована Біблія, доступною для українців мовою», – зазначив під час вітального слова Василь Жуковський. 

Під час пленарного засідання із доповідями виступили доктор медичних наук, професор, директор Інституту проблем походження і розвитку Всесвіту і життя, викладач екології Міжнародного християнського університету Володимир Малюк із доповіддю «Наука і Біблія», кандидат технічних наук, старший єпископ об’єднання 136 євангельських церков, президент Міжнародної духовної академії Валерій Решетинський із доповіддю «Побудова наукової теорії створення світу», науковий співробітник Київського національного університету ім. Т. Шевченка, член Інституту проблем походження і розвитку Всесвіту і життя Богдан Рудий, доктор педагогічних наук, професор, почесний доктор Національного університету «Острозька академія», академік Академії вищої освіти України, президент міжнародного благодійного фонду «Дзвони життя» Галина Сагач та інші.

Після цього конференція продовжила роботу у формі секційних засідань, під час яких учасники обговорили переваги креаційної парадигми створення світу порівняно з еволюційною, проблеми співвідношення науки й релігії, основи християнської моралі та демократії тощо.

29 листопада відбулося підбиття підсумків та закриття конференції, за результатами якої буде видано науковий збірник.