Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всеукраїнський конкурс «Трагедія голодомору у творчості Уласа Самчука» набув статусу міжнародного

28.05.2008

У Національному університеті «Острозька академія» відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Трагедія голодомору у творчості Уласа Самчука». Конкурс проводиться щорічно з ініціативи Оксани та Ярослава Соколиків, представників української діаспори у Канаді, які є єдиними розпорядниками спадщини письменника.

Студенти Острозької академії щороку беруть активну участь у конкурсі. За результатами стипендійної комісії перше місце у номінації «Краща веб-сторінка» здобув Артем Жуков , у номінації «Краща публікація у регіональній пресі» – Анна Козаченко. Перше місце у номінації “Найкраща наукова робота» поділили дві учасниці –  Наталія Кондратюк  та Сильвія Скшипек з Польщі. Уперше в цьому році участь у конкурсі взяли представники іноземних країн, що надало йому статусу міжнародного. Всіх переможців нагродили грамотами та грошовими преміями.

«Моєю метою було створити ресурс, у якому були б зібрані праці учасників конкурсу, а окрім того, доробки письменників та істориків що порушують тему голодомору в Україні 1932-1933 років», – обґрунтував свою участь у конкурсі студент спеціальності «історія» Артем Жуков.

Сильвія Скшипек, студентка Ягеллонського університету (м. Краків) розповіла, що її часто запитують чому вона взялася за дослідження теми голодомору в Україні. «Історія має здатність повторюватися. Те, що було в 30-х рр. в Україні, тепер маємо у Судані, але Європа мовчить про це» – каже Сильвія.