Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У Києві відбувся круглий стіл щодо проблем євроатлантичної інтеграції України

27.05.2008

Кандидат історичних наук, доцент кафедри психолого-педагогічних дисциплін Національного університету «Острозька академія» Інна Шостак взяла участь у роботі круглого столу на тему: «Вироблення методології проведення соціологічних опитувань з використанням досвіду держав-членів НАТО останніх двох хвиль розширення», який проходив у Києві в Інституті трансформації суспільства.

Мета проведення круглого столу полягала не тільки у визначенні підходів до формування нової моделі вивчення громадської думки щодо питань євроатлантичної інтеграції України, але й у використанні досвіду нових країн НАТО – Словаччини, Польщі, Естонії, Латвії, Литви, Словенії – у проведенні подібних опитувань.
У роботі круглого взяли участь представники посольств Словенії, Королівства  Норвегії, Словацької Республіки, Литовської Республіки, представництво НАТО в Україні, а також провідні вищі навчальні заклади України, громадські організації та регіональні Центри євроатлантичної інтеграції.

Національний університет «Острозька академія» представляла у роботі круглого столу Інна Шостак, директор Інституту соціальних досліджень, викладач кафедри психолого-педагогічних дисциплін Острозької академії.

За результатами роботи круглого столу були внесені пропозиції щодо формування мережі науково-дослідних, експертних та університетських центрів з різних регіонів України, створення бюро вивчення громадської думки у структурі регіональних Центрів євроатлантичної інтеграції України.