Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозькому клубу вільного інтелектуального спілкування молоді виповнилося два роки

26.05.2008

У Дніпропетровську в рамках днів газети «День» та з приводу святкування дворіччя власного існування відбулася зустріч Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування молоді.

Під час першого дня перебування учасників Острозького клубу у Дніпропетровському гірничому університеті було проведено круглий стіл на тему: «Відродження національної культури як крок на шляху до національної єдності. Проблема двомовності в Україні». Тема, досить актуальна для сьогодення нашої держави, викликала зацікавлення у багатьох студентів університету.  Засідання на таку тематику відбулося вперше у стінах вищого навчального закладу не гуманітарного, а технічного спрямування. Учасники дискусії наголосили на необхідності захисту української мови на рівні національного законодавства.

Ще одним предметом обговорення стала тема відродження національної культури. Ні в кого з присутніх не виникло сумнівів щодо необхідності популяризації та відродження культурних цінностей, беручи до уваги сучасні потреби суспільства.

Наступного дня відбулася фотовиставка газети «День», на якій учасники Острозького клубу зустрілися з Ларисою Івшиною. Після завершення фотовиставки усі бажаючі мали нагоду взяти участь у конференції, присвяченій темі формування історичної пам’яті молоді, де неодноразово було згадано Національний університет «Острозька академія», як один із основних чинників формування національної свідомості молодого покоління.