Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Леонід Кучма в Острозькій академії

25.09.2008

25 вересня Президент України 1994-2005 років Леонід Кучма відвідав Національний університет «Острозька академія» у супроводі голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, екс-губернатора міста Рівного Миколи Сороки та протектора Острозької академії Романа Василишина.

Під час зустрічі він вручив студентам іменні стипендії Президентського фонду «Україна» за високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті навчального закладу. Стипендії від Президентського фонду отримали студентки факультету політико-інформаційного менеджменту Ольга Хеленюк та Ірина Музичук, студент економічного факультету Кирило Курганський, студентка правничого факультету Ірина Федорчук та студентка гуманітарного факультету Катерина Козачук. «Велике спасибі ректорові Острозької академії та усьому професорсько-викладацькому складу за те, що готуєте таку гідну зміну для України. Я переконаний, що тут формується і наукова, і політична, і технічна еліта, якої так не вистачає сьогодні нашій державі», – зазначив Леонід Кучма.

У рамках зустрічі відбулося також спілкування студентів із Леонідом Кучмою у форматі «Питання-відповідь» з елементами книги «После майдана» – записок Президента 2005-2006 років.

За особливий внесок у розвиток Острозької академії ректор університету Ігор Пасічник подарував Леонідові Кучмі тридцятирічну працю отця Рафаїла Торконяка – переклад Острозької Біблії українською мовою. «Саме Леонід Кучма за часів свого президентства підписав чотири укази, завдяки яким Острозькій академії було надано статус національного університету, і взяв наш навчальний заклад під свій патронат. Доки буде існувати Острозька академія, а я впевнений, що вона існуватиме вічно, на всіх урочистих заходах буде згадуватися ім’я цього Президента, ім’я цієї людини», – запевнив Ігор Пасічник.