Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ольга Богомолець розповідала про українську ікону в Острозькій академії

21.05.2008

Ольга Богомолець, людина, що повертає українську домашню ікону у наші родини, презентувала свої книги «Вікна в позапростір: історія створення колекції» та «Домашні ікони Центральної України» в Острозькій академії.

Зустрічати видатних громадських, культурних діячів України та світу є традицією Національного університету «Острозька академія» упродовж тривалого часу. Адже університет розвивається не лише в освітньому напрямку, а й забезпечує культурний та духовний розвиток української молоді. Ще з XVI століття Острозький освітньо-культурний осередок був відомий талановитою школою іконопису, тому тема іконописання є надзвичайно близькою для навчального закладу.

21 травня відбулася зустріч студентів Острозької академії з доктором медичних наук, депутатом, співачкою Ольгою Богомолець, яка відома не тільки своїми досягненнями у галузі медицини, а й тим, що створила 5-тисячну колекцію української домашньої ікони. На її думку, українська ікона, що є надзвичайно важливою частиною нашої історії, специфічним способом національної самоідентифікації, повинна повернутися в українські родини. Під час зустрічі пані Ольга презентувала студентам навчального закладу власні книги «Вікна в позапростір: історія створення колекції» та «Домашні ікони Центральної України». У книгах відображені всі ікони з колекції Ольги Богомолець, щоб читач міг самостійно відчути той специфічний дух, який привносили ікони в життя українських родин. Фотографічний матеріал книг супроводжується влучними коментарями.

Загалом зустріч пройшла у щирій душевній атмосфері. Ольга Богомолець передала презентовані книги до Наукової бібліотеки Острозької академії. Проте на цьому співпраця університету з пані Ольгою не закінчується, оскільки планується організація виставки ікон з її колекції саме в Острозькій академії.