Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відомі меценати стають Почесними академіками

18.09.2008

У Національному університеті „Острозька академія” відбулася урочиста церемонія інавгурації у Почесні академіки Острозького академічного братства подружжя відомих канадсько-українськиж меценатів Ярміли та Ераста Гуцуляків.

Людина лише тоді є справжнім сином своєї країни, якщо пам’ятає про Батьківщину, незалежно від місця свого перебування. Яскравим прикладом любові до своєї землі є постать Ераста Гуцуляка – відомого канадського бізнесмена та мільйонера, що народився на Рівнещині у родині української інтелігенції. Ераст Гуцуляк, будучи ще в юному віці, разом з батьками виїхав з України, проте за все своє життя не розгубив любові до Батьківщини. Упродовж багатьох років він є відомим меценатом, внесок якого у розбудову незалежної Української держави важко переоцінити.

Усвідомлюючи важливість виховання молодого покоління в дусі патріотизму та розуміючи роль Острозької академії, як провідного вищого навчального закладу у вихованні української інтелігенції, Ераст Гуцуляк став меценатом університету. За значний внесок у відновлення Острозької академії керівництво навчального закладу присвоїло панові Ерасту звання Почесного академіка Острозького академічного братства та нагородило його найвищою відзнакою – срібною медаллю князя Василя-Костянтина Острозького.

Дружина Ераста Гуцуляка Ярміла Делорес Бука-Гуцуляк, яка у всьому підтримувала починання свого чоловіка та сприяла відродженню української нації, також була обрана Почесним академіком Острозького академічного братства та нагородженна медаллю князя Василя-Костянтина Острозького.
На зустрічі зі студентами університету Ераст Гуцуляк презентував книгу спогадів „Моя дерев’яна валізка”, де описав важливі моменти української історії, зокрема процес творення незалежної України на початку 1990-х років, учасником якого безпосередньо був. Як зазначив ректор Острозької академії Ігор Пасічник, це просто парадокс нашої держави, що про такі постаті, як Ераст Гуцуляк, не говорять мас-медіа, не згадують аналоги української історії.

„В Острозькій академії виховуються люди, що стануть провідниками української нації, визначатимуть її майбутнє у сфері економіки, культури, політики. Я думаю, що цей університет заслуговує на більше не тільки від мене, а й від інших. Я буду закликати заможних людей України ставати меценатами цього навчального закладу”, – заначив під час зустрічі Ераст Гуцуляк.