Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Julian Tomas and friends»: англійський блюз для острозьких студентів

16.10.2008

Гурт із Великобританії «Julian Tomas and friends» подарував вечір справжнього англійського блюзу студентам Національного університету «Острозька академія» до православного свята Покрови. Візит колективу до академії було організовано під час всеукраїнського туру на підтримку нового диску гурту «Making waves».

Приїзд до університету колективу, до складу якого входять 3 англійські музиканти та їх колега з міста Луцька, не обмежився лише концертом у студентському клубі, а й передбачив зустріч гостей зі спудеями академії і ознайомлення з найвизначнішими культурно-історичними пам’ятками Острога.

Студенти НаУОА отримали можливість послухати професійне виконання джазу не тільки на концерті. Наступного дня їх зустріч із «Julian Tomas and friends» перетворилася у справжній майстер-клас із музичними імпровізаціями та написанням нової пісні за допомогою авторства всієї аудиторії. На запитання студентів, чому музиканти (а об’єдналися вони в одному колективі під час цього туру) обрали саме таку музику, пролунала відповідь: «МУЗИКА обирає тебе».

За словами контрабасиста Стіва Наттера, який виступив ініціатором ознайомлення студентів НаУОА зі специфікою джаз-музики, з-поміж усіх міст, де колектив уже представив свою творчість, Острог йому сподобався найбільше. Як зазначили й інші учасники гурту, українська аудиторія відрізняється від англійської своєю щирістю та відвертістю, а острозькі студенти виявили при цьому ще й велику зацікавленість та натхнення, яким поділилися з музикантами.