Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Анатолій Криловець отримав премію «Благовіст»

16.04.2008

Лауреатом літературного конкурсу «Благовіст-2007» став доцент, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри української філології Національного університету «Острозька академія» Анатолій Криловець, висунутий Рівненською спілкою письменників. Він отримав грошову премію за найкращу поетичну збірку «Моя вселенська випадковість».

Літературна премія,  яка приурочена до свята Благовіщення, була заснована Національною спілкою письменників України у 1993 р. Вона присуджується за п’ятьма номінаціями: за кращу поетичну книгу, прозову книгу, критичні та літературознавчі статті, есе з народознавства та першу книгу автора. 

«Це моя перша премія, якщо не враховувати виклик до прокурора області у 1990 р. за іронічну поезію «Київ. Першотравневий похорон 1986 р.» (сміється), а тому нагорода гріє мене не матеріально. Приємно отримати диплом лауреата літературного конкурсу саме з такою назвою, адже з грецької вона перекладається як «блага вість». А особливо, коли до цього на тебе скоса дивилися і називали твою поезію брутальною», – розповів Анатолій Криловець.