Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Внутрішній раунд міжнародних змагань у стінах альма-матер

14.11.2008

У суботу 8 листопада у приміщенні Національного університету «Острозька академія» серед консультантів юридичної клініки “Pro bono” був проведений відбірковий етап IV щорічних змагань з консультування клієнтів ім. проф. Льюїса М. Брауна (ІССС), успішного американського юриста, який став їх засновником та фундатором. Суть змагань полягає в імітації командою з двох студентів-консультантів процесу опитування клієнта, який звертається до юриста за правовою допомогою. Завдання учасників – провести оптимальне інтерв’ювання клієнта, проявивши високий рівень знань, комунікативні навики та здатність орієнтуватись у нестандартних ситуаціях. Згідно з правилами переможець внутрішнього раунду ІССС представляє університет на національному раунді, за результатами якого визначається команда-представник України на власне ІССС.

Нагадуємо, що вперше в Україні ці змагання були проведені у 2006 році Благодійним фондом «Правничі ініціативи», за фінансової підтримки Американської асоціації юристів, саме в Острозькій академії. Команди нашої альма-матер були двічі удостоєні честі представляти Україну на міжнародному раунді змагань у 2006 та 2008 роках.

Темою цьогорічних змагань є «Необережні делікти (недбалість та самовпевненість)». Завдяки висококваліфікованим суддям вже вдруге поспіль змагання в Острозі проводяться виключно англійською мовою. У складі суддівської колегії працювали перші випускники юридичної клініки “Pro bono”: Наталія Мельник (юрист  фірми «Правничо-консалтингова фірма «Юркона»), Олег Фурманчук (юрист ЮФ «Астерс», колишній керівник ЮК “Pro bono”), Наталія Оксимчук (помічник судді Господарського суду Рівненської області, переможець І Всеукраїнських змагань з інтерв’ювання клієнтів) та Іван Михальчук (юрист ЮФ «Астерс», учасник І та ІІ Всеукраїнських змагань з інтерв’ювання клієнтів).

Також щира вдячність за сприяння у проведенні змагань висловлюється фінансовому спонсору – юридичній компанії «Рехтсанвальт-Україна» та студентці І курсу факультету романо-германських мов Лесі Тарарай, яка вдало зіграла клієнта.

Під час змагань свої навики роботи з клієнтами продемонструвало чотири команди студентів третього, четвертого та п’ятого курсів правничого факультету. За результатами оцінювання суддівської колегії переможцем змагань було визнано команду № 4 у складі студента IV курсу Ашота Агаяна та студентки магістеріуму Марії Цип’ящук. Ця перемога дає право команді Ашота і Марії представити університет на Всеукраїнському етапі Міжнародних змагань із консультування клієнтів ім. Льюїса М. Брауна, який буде проводитись Американською асоціацією юристів 30 листопада – 1 грудня 2008 року у Києві.