Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація Інституту дослідження української діаспори для студентів Острозької академії

14.02.2008

Упродовж двох тижнів в Острозькій академії відбувались презентації Інституту дослідження української діаспори для студентів, що навчаються на різних факультетах. Презентацію проводила директор Інституту професор Алла Атаманенко.

Інститут дослідження української діаспори був створений у січні 2002 року як структурний підрозділ Острозької академії з метою вивчати життя, діяльність, наукові здобутки українців, що проживають за межами своєї держави, поглиблювати наукові та культурні зв’язки з представниками діаспори. Упродовж шести років він здійснює багатовекторну співпрацю з українцями, що проживають за кордоном. Перш за все, Інститут співпрацює з науково-дослідними та освітніми установами, заснованими вихідцями з України під час трьох хвиль еміграції. Співпраця відбувається шляхом організації спільних конференцій, обміну літературою та науковими надбаннями. Інститут дослідження української діаспори сформував і постійно поповнює власний бібліотечний фонд.

Метою презентації було висвітлення аспектів діяльності Інституту для студентів навчального закладу, а також рекомендація необхідної їм літератури для навчальної та наукової діяльності. Під час презентації директор Інституту Алла Атаманенко розповіла про можливість для студентів користуватися фондами установи, книги яких стануть вагомим доповненням у їх наукових та курсових роботах. Важливим є те, що у бібліотечних фондах Інституту студенти кожної зі спеціальностей мають можливість знайти для себе необхідну та цікаву літературу. Колекції книг представлені різноманітними словниками та довідниками, унікальними енциклопедичними виданнями, наприклад, енциклопедія Євгена Юнацького, етнологічними виданнями, працями з історії, мистецтва, української культури.

Загалом Інститут досліджень української діаспори заохочує студентів до активної співпраці, і не лише шляхом використання літератури бібліотечного фонду Інституту, а й шляхом участі у різноманітних конференціях та дослідженнях, що організовуються цією установою.