Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія сподівається на підтримку Президента України. Вшануймо пам’ять Василя-Костянтина Острозького

14.02.2008

14 лютого в Національному університеті «Острозька академія»  відбулася урочиста Академія пам’яті князя Василя-Костянтина Острозького.

Ректор університету професор Ігор Пасічник під час Академії висловив сподівання на те, що проведення такого заходу згодом відзначатиметься й на всеукраїнському рівні та буде підкріплене відповідним Указом Президента України.

У заході взяв участь проректор з навчально-виховної та наукової роботи, професор, член Національної спілки письменників України Петро Кралюк. За його словами, саме Василь-Костянтин Острозький створив основу, на якій потім розвивалася українська нація і українська держава.

Також вшанувати пам’ять видатного державотворця та поборника православ’я до Острога прибули представники українського духовенства, зокрема Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, єпископ Луцький і Волинський Михаїл, ректор Київської духовної православної богословської академії, архієпископ Димитрій, який передав благословення і вітання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та подарував Острозькій академії два портрети князя Василя-Костянтина Острозького. Крім того, священнослужителі провели панахиду, яка відбувалася в Студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького.

Ректорат Національного університету "Острозька академія" підготував проект Указу Президента щодо відзначення ювілейної дати на загальнонаціональному рівні, який був переданий до президентської канцелярії.