Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Заходи до Дня боротьби з ВІЛ/СНІДом

01.12.2008

Студенти Національного університету «Острозька академія» першого грудня провели заходи, спрямовані на підтримку боротьби зі СНІДом.

Студентки третього курсу факультету політико-інформаційного менеджменту Ірина Іваненко, Мар’яна Слободян та Валентина Чуйкіна зініціювали проведення інформаційної акції, метою якої було покращити рівень обізнаності молоді зі специфікою лікування СНІДу. На думку студентів, каменем спотикання в наш час є страх та відчуження від людей, що інфіковані ВІЛ. «Передусім потрібно перебороти психологічні проблеми сприйняття тих, хто потребує допомоги та нашої підтримки. Об’єктивне інформування та свідоме відчуття причетності до розв'язання світової проблеми має стати орієнтирами кожної людини окремо й молоді взагалі», – стверджує Валентина Чуйкіна. Студенти-документознавці, розповсюджуючи засоби контрацепції, прагнули розповісти про головну причину такого стрімкого поширення СНІДу – необдумані, стихійні статеві стосунки.

Факультет романо-германських мов також зробив свій внесок у проведення заходів, спрямованих на актуалізацію уваги до проблеми ВІЛ/СНІДу. Акція факультету відзначилася оригінальністю та неординарністю підходу. Студентки другого курсу Еліна Кондратюк та Оксана Матвійчук розповсюджували українські декоративні лялечки-ангелочки, що символізували людську доброту, співчутливість та світлість думок.