Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Україна і СОТ в інтерпретації школи політичної аналітики «Поліс»

06.03.2008

Учасники школи політичної аналітики «Поліс», що функціонує на базі Національного університету «Острозька академія», презентували власне дослідження на тему: «Можливі переваги та виклики перед Україною після вступу до СОТ».

Дослідження студентів спеціальності «політологія» було презентоване для студентів інших факультетів на засіданні школи політичної аналітики «Поліс». Мета дослідження – пояснити сутність СОТ для аудиторії та визначити переваги і недоліки вступу України до цієї організації. Переваг учасники школи знайшли більше, ніж недоліків. Вони акцентували свою увагу на ефективності членства у СОТ для національної економіки, оскільки воно передбачає зниження мита на імпорт товарів, розвиток сільського господарства та промисловості. Загалом, як сказали політологи, СОТ є важливим кроком на шляху до ЄС.

Під час презентації студенти спеціальності «політологія» оприлюднили результати експертного опитування викладачів стосовно наслідків вступу України до СОТ. Більшість опитаних ними експертів ставляться до членств у СОТ позитивно.