Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Книги про духовне відродження від Олександра Кислашка

05.03.2008

Магістрант богослов’я Національного університету «Острозька академія», Митрофорний протоієрей, настоятель храму Святого великомученика Юрія Переможця (м. Вишневе Київської області) Олександр Кислашко  подарував біліотеці університету серію книжок, привячених духовному відродженню нації, зокрема «Православні свята та звичаї», «Надія на Господа», «Закон Божий», «Життя і діяльність святих нашої землі Руси-України прославлених» та «Уроки для спасіння».

Олександр Кислашко – математик за фахом, 29 років працював учителем у сільській школі, у тому числі 21 рік директором. Має почесне звання «Відмінник народної освіти України». У 1991 році прийняв сан священика. Як стверджує отець Олександр, працюючи вчителем за радянських часів, він добре знав систему атеїстичного виховання дітей, яка була спрямована на те, щоб із душі й серця майбутнього громадянина викоренити поняття Бога. «У наш час бажано було б усю систему навчання та виховання дітей і молоді доповнити Словом Божим у найширшому його розумінні. Саме таку мету я поставив перед собою. Це дуже складне завдання, але його можна розв’язати. Ми маємо приклади дореволюційної, зарубіжної педагогіки і психології, приклади з життя святих і основне – маємо Біблію», - говорить Олександр Кислашко.