Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Міністерство транспорту та зв’язку України на прохання Острозької академії змінило маршрут потяга Київ-Варшава

04.12.2008

Ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник від імені професорсько-викладацького складу та студентів нещодавно звернувся з листом до міністра транспорту та зв’язку Йосипа Вінського з проханням відновити рух потяга Київ-Варшава через станцію Рівне.

Таке звернення було зумовлене тим, що в Національному університеті «Острозька академія» працює 50% іноземних професорів з різних континентів світу, і, як правило, вони приїздять до міста Рівного, а звідтіля до міста Острога. Окрім того, Острозьку академію як перший вищий навчальний заклад Східної Європи відвідують щодня іноземні туристи. «У зв’язку із зміною руху потяга іноземні гості вимушені знайомитись з Україною, виходячи на станції Сарни, де і вокзал, і прилегла територія, скромно кажучи, не створюють найменшого позитивного враження, не враховуючи великі незручності, пов’язані з доїздом до міста Рівного» - йдеться у листі.

У відповідь Національний університет «Острозька академія» отримав листи від «Укрзалізниці» та «Львівської залізниці», у яких повідомляється, що в новому графіку руху потяга Київ-Варшава в міжнародному сполученні 2008-2009 року, який почне діяти з 14.12.2008 року, змінено маршрут прямування через Коростень-Шепетівку-Здолбунів-Ягодин та відновлено зупинку на станції Рівне в обох напрямках.

Ректор та викладачі Національного університету «Острозька академія» висловлюють щиру подяку та глибоку повагу Міністру транспорту та зв’язку Йосипові Вінському за конструктивне вирішення їх прохання.