Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Фонд розвитку демократії» підтримав громадські ініціативи в Острозькій академії

03.04.2008

З ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Фонд розвитку демократії» в рамках проекту «Громадські слухання на місцевому рівні – виклики для громадськості» студентським представницьким органом Національного університету «Острозька академія» Братством спудеїв було організувано круглий стіл на тему: «Вплив органів студентського самоврядування на формування морально-етичних цінностей сучасної студентської молоді».

Однією з важливих проблем Рівненщини є зниження  моральності та духовності молодого покоління. Саме тому учасники круглого столу розглянули питання про роль органів студентського самоврядування у вихованні молоді, запропонували можливі кроки щодо забезпечення виховного процесу у вищих навчальних закладах. Як найбільш дієвий захід у вихованні студентства було відзначено залучення великої кількості студентів до громадської діяльності та формування у них активної життєвої позиції. «Питання участі органів студентського самоврядування у вихованні молоді є сьогодні справді актуальним, оскільки ініціативність студентів України порівняно з іншими країнами Європи є дуже низькою. Цю проблему потрібно вирішувати. І Острозька академія, як університет, у якому вчаться активні студенти, повинна показувати приклад іншим навчальним закладам», – поділилася враженнями заступник голови Братства спудеїв Алла Дубровик.

Гостем зустрічі був керівник Фундації регіональних ініціатив у Рівненській області Зураб Кантарія. Він звернув увагу присутніх на питання залучення до громадської діяльності учнів шкіл, які стануть основою формування активного студентства.

Результати круглого столу будуть передані до органів студентського самоврядування інших вищих навчальних закладів для створення спільної концепції забезпечення виховного процесу у ВНЗ.