Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Голова Державного комітету з питань національностей та релігій викладає в Острозькій академії

03.03.2008

Нещодавно Національний університет «Острозька академія» відвідав голова Державного комітету з питань національностей та релігій Олександр Саган. Метою його візиту стало не виконання службових обов’язків, а читання лекцій для студентів спеціальності «релігієзнавство», оскільки Олександр Саган є викладачем Острозької академії. Він спеціалізується на викладанні таких курсів, як «Вселенське православ’я: перспективи розвитку» та «Теоретичні проблеми розвитку релігієзнавства».

Олександр Саган, доктор філософських наук, професор, співпрацює з Острозькою академією близько восьми років. Його співробітництво з університетом розпочалося із запрошення проректора з навчальної та виховної роботи Петра Кралюка прочитати для студентів спеціальності «релігієзнавство» спецкурс із розвитку православ’я в Україні, оскільки Олександр Саган детально дослідив специфіку українського православ’я та його відмінності від православ’я у Візантії та Болгарії. Ось уже три роки Острозька академія – єдиний навчальний заклад, з яким пан Олександр продовжує викладацьку співпрацю.

За словами Олександра Сагана, сприяння з боку ректорату, кафедри, викладачів, бажання студентів отримати максимум знань, такі важливі для створення якісного інтелектуального продукту, притаманні Острозькій академії. «У мене завжди позитивні враження від роботи в академії, тому що тут є команда, є тісний зв'язок викладачів і студентів».