Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Юрій Андрухович викладатиме в Острозькій академії

24.09.2007

Викладацький склад Національного університету «Острозька академія» поповнився ще на одного талановитого викладача.

Письменник Юрій Андрухович вестиме спецкурси «Література країн Східної Європи» та «Література постмодернізму» на четвертому курсі спеціальностей «Українська філологія» та «Літературна творчість». Окрім того, студенти матимуть змогу писати в нього курсові роботи. Спецкурс почнеться з другого триместру, причому прозаїк вестиме не лише лекції, а й практичні заняття.

Юрій Андрухович вже неодноразово відвідував академію, проводив тут майстер-класи та презентації своїх книг, однією з яких була і його остання – «Таємниця».

«Така непересічна особистість, як Юрій Андрухович, завжди привертала і привертатиме увагу, і це є шансом для молодих літераторів повчитися у патріарха літературного товариства «Бу-Ба-Бу» писати хороші речі», - вважає завідувач кафедри української філології Анатолій Криловець.