Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія представила книги на книжковому форумі

17.09.2007

«На білому коні, на коні вороному» - цей твір Уласа Самчука презентувало видавництво Острозької академії на Всеукраїнському книжковому ярмарку у Львові. Це вже друга книга Уласа Самчука після його відомої трилогії «Волинь», яка вийшла друком у видавництві Острозької академії, адже саме їй подружжя Соколиків передало ексклюзивне право на видання та перевидання творів відомого українського прозаїка. «На білому коні, на коні вороному» – своєрідна книга спогадів автора світового рівня, - розповів Микола Мартинюк, директор видавництва «Твердиня», спільно з яким видавався твір. – Майстерно змальовується довоєнний та воєнний період в історії України. Це є намагання позбутися замовчувань радянських часів».

На запитання, який наступний твір письменника побачить світ, Микола Іванович відповів, що є домовленість між обома видавництвами перевидати «Волинь», оскільки роман дуже швидко розійшовся, тому, можливо, наступною буде саме ця книга.

Окрім того, Острозька академія представила іншу літературу, як наукову, так і художню, зокрема «Білі плями в історії української філософії», «Волинь та Поділля в житті Тараса Шевченка» острозького письменника, проректора з наукової та навчально-виховної роботи Петра Кралюка, а також «Заборонений цвіт» поета та прозаїка, викладача Острозької академіії Ігоря Павлюка.