Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Vivat інавгурантам Острозької академії

03.09.2007

Першого вересня відбулася Інавгурація-2007 – урочиста церемонія посвяти першокурсників у спудеї Національного університету «Острозька академія».

Захід проходив за традиціями, відродженими з часів існування Острозької академії XVI століття. В театральному дійстві взяли участь такі відомі історичні персонажі, як князь Василь-Костянтин Острозький – засновник академії, Гальшка Острозька – фундаторка цього культурно-освітнього осередку, першодрукар Іван Федоров, діяльність якого була тісно переплетена з Острозькою академією. На святі були присутні співголови Наглядової ради Національного університету «Острозька академія»: директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, академік Микола Жулинський та відомий громадсько-політичний діяч Любомир Буняк, а також почесні гості – голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, директор страхової компанії «Княжа», член Наглядової ради Національного університету «Острозька академія» Роман Василишин, підприємець і меценат Острозької академії, член Наглядової ради Микола Степурко та голова Острозької міської ради Тарас Пустовіт. Гості привітали студентів-першокусників з початком нового навчального року. «Я радий бути на церемонії Інавгурації в Острозькій академії, адже це не просто свято, не просто радість батьків за своїх дітей, але й надія України на нове молоде покоління, яке створить чесну і справедливу українську державу», - зазначив під час свого виступу Микола Жулинський.

В рамках заходу також відбулося урочисте відкриття нової аудиторії на 380 місць, обладнаної за останнім словом новітніх інформаційних технологій, яку в академії називають аудиторією майбутнього. За словами ректора Острозької академії Ігоря Пасічника, це перша рекреаційно-навчальна аудиторія в Україні, в якій студенти зможуть організовувати як наукові дискусії та полеміки, так і слухати лекції в режимі on-line. Приміщення аудиторії за архітектурним задумом є переходом між двома корпусами університету та, знаходячись напроти славнозвісної віртуальної бібліотеки, візуально повторює її контури. Побудова приміщення аудиторії є наступним етапом створення наукового комплексу «Острозька академія», якому немає аналогів в Україні.

Після церемонії Інавгурації відбулася прес-конференція ректора Національного університету «Острозька академія» Ігоря Пасічника та голови Наглядової ради університету академіка Миколи Жулинського, присвячена проблемам вищої освіти в Україні, а також з приводу перемоги Острозької академії в номінації «Пам’ятка духовної України» в рамках загальнонаціонального проекту «7 чудес України».

Відразу після прес-конференції у приміщенні зали засідань вченої ради проходила церемонія нагородження преміями переможців літературного конкурсу «Витоки», який проводиться вже вдруге в Острозькій академії за сприяння професора Монітобського університету Ореста Цапа (Канада).