Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – визначна пам’ятка духовної України

22.08.2007

21 серпня у «Софії Київській» Національний університет «Острозька академія» був нагороджений призом за номінацією «Визначна пам’ятка духовної України» в рамках Всеукраїнської акції «7 чудес України».

Нагадаємо, що акція стартувала з березня поточного року за ініціативи Миколи Томенка і була задумана як прагнення привернути увагу мас-медіа та громадян до найбільш популярних пам’яток історії та культури України, адже наша земля має чимало визначних місць, які стали легендою певного краю, однак досі є невідомими для широкого загалу.

Острозька академія, м. Острог та Острозький замковий комплекс як одні з найбільш цікавих історичних пам’яток України та Європи в цілому, безперечно, брали участь в цьому проекті. 7 липня було оголошено 21 об’єкт, відібраний із 100 для участі в третьому етапі відбору. Серед 21 чуда України, без сумніву, були Острозька академія та Острозький замок.

З 7 липня до 20 серпня 2007 року на сайті http://www.7chudes.in.ua проходило загальнонаціональне голосування з метою визначити 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. За результатами Інтернет-голосування Національний університет «Острозька академія» та Острозький замковий комплекс увійшли в десятку об’єктів-номінантів. За рішенням Оргкомітету акції Академія та Острозький замковий комплекс отримали нагороду за номінацією «Визначна пам’ятка духовної України». «Не будемо приховувати, що вирішальну роль у присвоєнні такої номінації відіграла Острозька академія, адже саме з нею пов’язується становлення духовності, починаючи від славнозвісної Острозької Біблії і закінчуючи полемічною літературою. Це велика подія в житті академії, в житті нашого краю, яка б мала висвітлюватись усіма мас-медіа», - зазначив ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.