Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Посол Польщі з візитом до Острозької академії

25.06.2007

Нещодавно посол Польщі в Україні Яцек Ключковський відвідав Національний університет «Острозька академія».

Польща є однією з європейських країн, співробітництво України з якою відбувається на особливо тісному рівні. Національний університет «Острозька академія» - один з не багатьох навчальних закладів України, який приділяє велику увагу співпраці саме з Польщею в науковій, освітній галузях. В цьому контексті тісні зв’язки зберігаються між Острозькою академією та Посольством Республіки Польща.

Днями Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський відвідав Острозьку академію. Він мав нагоду зустрітися тут з головою Рівненької обласної державної адміністрації, побувати на екскурсії університетом, яку для нього провів ректор Ігор Пасічник, зустрітися зі студентами та викладачами. Зустріч проходила в межах конференції, де студенти мали можливість задати послу запитання стосовно аспектів співпраці Польщі та України, що їх цікавлять. На зустрічі підіймалися питання вступу України до Європейського Союзу, подальшої співпраці обох країн, зокрема в галузі освіти, питання щодо спільного проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

На згадку про Острозьку академію пану Ключковському був вручений переклад Острозької Біблії українською мовою. Яцек Ключковський прибув до університету у супроводі дружини пані Єви, якій ректор Ігор Пасічник подарував монету Острозької академії.