Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Рекреація в Острозькій академії

14.06.2007

Традиційне щорічне культурно-спортивне свято під назвою Рекреація відбулося 13 червня на території спортивного комплексу Острозька академія.

Студентська рекреація сягає традицій, які існували ще в Острозькій академії XVI століття. Перед закінченням навчального року та перевіркою здобутих знань, спудеї «Волинських Афін» намагалися розважити викладачів. Вони розігрували різноманітні гумористичні сценки, влаштовували змагання, конкурси тощо. Сьогодні рекреація в Острозькій академії перетворилося на яскраве шоу, що поєднує в собі азарт спортивних змагань із естетикою творчих номерів. Це свято є заключним етапом щорічної спартакіади здоров’я та заохочує студентів університету до фізичного розвитку і ведення здорового способу життя.

Рекреація розпочалася зі вступного слова голови Братства спудеїв Андрія Демчука та привітання і дозволу ректора Ігора Пасічника на її проведення. Участь у змаганнях взяли команди, що представляли кожен із факультетів академії. Члени команд змагалися за першість у таких естафетах, як стрибки у мішку, перетягування канату, армреслінг, ловіння м’яча. Був проведений і забіг на коротку дистанцію серед юнаків та дівчат. Між естафетами вболівальники мали можливість переглянути виступи спортивно-сучасних тацювальних колективів. Найприємнішим моментом було вручення диплому переможцям. Перше місце у Рекреації виборов правничий факультет, а першість у Спартакіаді здоров’я-2007, підсумки якої також були підбиті на святі, належить гуманітарному факультету.