Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія пам’ятає Героїв

11.05.2007

У Національному університеті «Острозька академія» 21 травня відбулася зустріч із багатолітнім політв'язнем, правозахисником, видатним громадським і державним діячем, Героєм України, сином Романа Шухевича Юрієм Шухевичем.

Зустріч проходила в рамках тижня, приуроченого 100-річчю від дня народження генерал-хорунжого, головного командира Української Повстанської Армії, голови Генерального секретаріату Української Головної Визвольної Ради та голови Проводу ОУН Романа Шухевича. Він не лише виступав ініціатором розбудови збройних сил українського народу, а й був політиком-революціонером, стратегом національно-визвольної революції, геніальним полководцем і творцем повстансько-партизанської боротьби за честь і волю українського народу. «Відчувалася його батьківська любов, він був вимогливий, але досить справедливий», - говорить про батька на зустрічі Юрій Шухевич. Син видатного громадсько-політичного діяча, політв’язень продовжує справу батька – захищати Україну. Своїми ідеєю та баченням він ділився із студентами Острозької академії: «Ми жертвували життям, здоров’ям, родинами, віддавали все, аби захистити честь і волю українського народу. Тепер все залежить від молодого покоління, яке повинне знати правду про минуле свого народу задля впевненості у майбутньому».

Після зустрічі відбувся вечір повстанської пісні за участю студентських аматорських музичних гуртів. Також у рамках святкування буде проведена наукова конференція: «Україна в боротьбі за державність до століття з дня народження Романа Шухевича».

Протягом тижня відбуватиметься показ фільмів національно-визвольної тематики, демонструватимуться світлини Романа Шухевича, його родини, буде діяти тематична виставка монографій, присвячена цій неординарній постаті