Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозьку академію відвідав генерал-хорунжий козацького загону

18.05.2007

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів з генерал-хорунжим Війська Запорізького Мусієм Володимиром, на якій він розповів про діяльність Українського вільного козацтва імені Северина Наливайка. Основною метою візиту Володимира Мусія було залучення студентів академії до активної співпраці з Українським вільним козацтвом та створення такого ж загону в Острозі.

Українське вільне козацтво імені Северина Наливайка виникло в місті Рівному ще у 1978 році. Ініціатива його створення належала студентам та викладачам Рівненського інституту культури. Основною метою, яку переслідували творці козацького загону, було відродження національних звичаїв, традицій, мови, патріотичне виховання молоді в дусі національної ідентичності в умовах перебування України у складі Радянського Союзу. На цей момент діяльність Українського вільного козацтва активно поширюється по всій Західній Україні, залучає до співпраці викладачів та студентів західноукраїнських університетів, курсантів військових ліцеїв. Окрім збереження національних звичаїв і традицій, його учасники займаються військовою підготовкою, зокрема вивчають бойове мистецтво козаків, мистецтво верхової їзди, охороною природи і культурних пам’яток, відвідують козацькі могили.

Студенти Острозької академії зацікавлені ідеєю створення підрозділу Українського вільного козацтва у своєму університеті. Планується активна співпраця з рівненськими «козаками», яка сприятиме посиленню співпраці між студентами різних університетів, вихованню молоді в дусі національної єдності.