Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорювали аспекти християнської етики

24.04.2007

У Національному університеті «Острозька академія» 24 квітня відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар на тему «Викладання християнської етики у загальноосвітній школі».

Метою такого заходу було ознайомити учасників з досвідом комплексного підходу до викладання християнської етики в середніх загальноосвітніх закладах області та обговорити сучасний стан викладання християнської етики в Україні. У семінарі взяли участь начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), керівники загальноосвітніх закладів області, методисти, які відповідають за стан викладання курсів духовно-етичного спрямування, вчителі.

Учасників пленарного засідання привітав ректор Національного університету «Острозька академія», доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник. Він вручив сертифікат та срібну медаль князя Василя-Констянтина Острозького за значний внесок у розвиток духовності та бібліїстики доктору богослов’я, завідувачу кафедри богослов’я Національного університету „Острозька академія” Рафаїлові Торконяку. За словами пана Пасічника, місія Острозької академії це не лише давати якісну освіту, а й формувати високоморальних провідників нації, на зразок таких, які були у XVI столітті.

Із науковими доповідями під час семінару виступили доктор педагогічних наук, проректор Національного університету „Острозька академія” Василь Жуковський, доктор богослов’я, завідувач кафедри богослов’я Національного університету «Острозька академія» Рафаїл Торконяк, доктор філософських наук, професор, проректор з наукової роботи Національного університету «Острозька академія», завідувач кафедри релігієзнавства Петро Кралюк та інші.

Після цього відбулася презентація навчально-методичних комплексів з християнської етики та круглий стіл з актуальних питань викладання християнської етики у школі. Також учасники семінару побували на концерті духовного співу у студентсько-викладацькому храмі Національного університету «Острозька академія».

З 25 квітня семінар продовжить роботу у місті Рівному, смт Мізочі та місті Кузнецовську.