Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Учасники обмінної програми повернулися в Україну

25.12.2007

У Національному університеті «Острозька академія»  триває чотири канадсько-українських обмінних програми, метою яких є розширення світогляду студентів-учасників, набуття ними нових знань у сфері розвитку демократичного суспільства, волонтерства, лідерства, освіти та культури тощо.

Нещодавно ректор Острозької академії Ігор Пасічник зустрічав учасників обмінних програм CORE 2007-2008, одна з яких координується відділом міжнародного співробітництва університету, інша – факультетом романо-германських мов.

Студенти поділилися враженнями від перебування в Канаді (North Battleford, Saskatchewan та Vegreville, Alberta), у свою чергу гості з Канади висловили сподівання на здобуття не меншого досвіду в Україні.

Учасники програми протягом трьох місяців проживатимуть в місті Нетішині Хмельницької області та працюватимуть на волонтерських засадах у загальноосвітніх школах Нетішина, дитсадках, художній школі, центрі реабілітації дітей з вадами розвитку, бібліотеці, музеї, а також на Хмельницькій атомній станції. Є й освітні дні, коли студенти готують одноденну навчальну програму про одну зі сфер життя Нетішина. «Невід’ємною частиною досвіду учасників є спілкування з групою та сім’єю, яка нас приймає на час програми», - стверджує Юлія Скорода, учасниця програми, студентка третього курсу факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія».

Крім того, тривають обмінні програми ECO-LEADERSHIP (Moose Jaw, Saskatchwan) та CORE 2007-2008 (Sooki, British Columbia), учасники яких повернуться в Україну відповідно у січні та березні 2008 року.