Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Концерт «Русичів» в Острозькій академії

14.12.2007

13 грудня у Студентському клубі Національного університету «Острозька академія» виступив колектив «Русичі». Квінтет представив спудеям Острозької академії українську народну та обрядову музику в сучасній інтерпретації. Обробки відомих аудиторії пісень (серед яких, наприклад, «Несе Галя воду», «Підманула-підвела», «Веснянка» та ін.) звучали у незвичному оформленні з елементами джазу, регі та інших стилів. Специфіки звучанню творів надавало поєднання музичних інструментів – акустичних та електрогітар, ударних, скрипки та автентичних сопілок.

Свою оцінку традиційної української музики у сучасному звучанні спудеї університету висловили, влаштувавши біля сцени невеликий танцмайданчик. За словами одного із солістів гурту – Богдана, в Острозі колектив «отримав наснагу від незвичної позитивної енергетики» і з новими силами вирушив з концертною програмою до інших міст Західної України – Рівного та Луцька.