Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Закінчився візит ректора до Сполучених Штатів Америки

22.11.2007

Концепція створення Українського інституту американських студій на базі Національного університету «Острозька академія» була розроблена під час візиту ректора Ігоря Пасічника до Сполучених Штатів Америки.

Нещодавно закінчився візит ректора Національного університету «Острозька академія» Ігоря Пасічника до Сполучених Штатів Америки, який тривав упродовж трьох тижнів. Під час візиту Ігор Пасічник та керівник відділу міжнародного співробітництва відвідали штати Іллінойс, Чикаго, Нью-Джерсі, Пенсільванія, Нью-Йорк, Флорида, Техас, де зустрілися з представниками української діаспори, членами українських культурних організацій з метою започаткування співпраці, поширення інформації про Острозьку академію серед українства за кордоном, а також включення інтелектуального доробку діаспори до загальнонаціонального надбання.

Під час перебування ректора у місті Декалб, провінції Іллінойс, відбулися його зустрічі із професорсько-викладацьким складом Північно-Іллінойського університету, зокрема професором факультетської освіти Мироном Куропасем, завідувачем кафедри педагогічної психології доктором Чарльзом Хауелом, директором міжнародних програм Деборою Пірс, деканом факультету психології та освіти Ламюелем Уотсоном, на яких було досягнуто попередньої домовленості та розроблена концепція створення Українського інституту американських студій на базі Національного університету «Острозька академія». Функціонування інституту передбачає створення обмінних студентсько-викладацьких програм між університетами, взаємне зарахування залікових кредитів, візити американських професорів до Острозької академії з курсами лекцій, а також започаткування форми дистанційного навчання острозьких студентів у Північно-Іллінойському університеті. Втілення проекту у життя розпочнеться з весни 2008 року з візиту кількох американських професорів до Острога на чолі з доктором Ламюелем Уотсоном.

Окрім зазначених зустрічей, під час перебування у США Ігор Пасічник відвідав Український Народний Союз, радіостанцію «Свобода» у місті Нью-Арк штату Нью-Джерсі, українську культурну організацію «Товариство української мови», а також українську школу під назвою «Рідна школа» у місті Хьюстон штату Техас.