Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вшановано пам’ять жертв Голодомору

22.11.2007

Студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь у відзначенні 75-ої річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні. Викладачами та студентами університету було організовано цілу низку заходів, спрямованих на вшанування пам’яті мільйонів невинних жертв цієї загальнонаціональної трагедії українського народу.

У Науковій бібліотеці 21 листопада відбулося відкриття книжкової виставки «Злочин проти народу», яка діятиме до 10 грудня цього року. До експозиції, яка складається з двох  частин, увійшли книги як з власних бібліотечних фондів Острозької академії, так і з колекції Інституту досліджень української діаспори. У презентації виставки взяли участь Павло Радецький та Дмитро Мельник – живі свідки тих подій, які поділилися своїми спогадами з аудиторією та подарували бібліотеці ікону й книги.

22 листопада доктор історичних наук Володимир Трофимович прочитав лекцію на тему «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид проти українського народу», після чого студенти та викладачі університету мали змогу переглянути документальний фільм «Жнива скорботи», створений у 1983 році представником української діаспори в Канаді Тарасом Гукалом.

У п’ятницю в студентсько-викладацькому храмі Преподобного Федора Острозького відбулася панахида до 75-ої річниці Голодомору, а 25 листопада буде проведено літургію та мітинг пам’яті на головній площі міста Острога «Прости нас, пам’яте, прости!».

Студенти університету взяли активну участь в обговоренні важливості визнання Голодомору 1932-1933 років актом  геноциду проти українського народу. Нагадаємо, що це питання вже неодноразово піднімалося Президентом України Віктором Ющенком та наразі є причиною численних дискусій в українському суспільстві та серед вітчизняної політичної еліти.