Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інститут соціальних досліджень при Національному університеті «Острозька академія» відновлює свою діяльність

12.10.2007

З 1997 року при Національному університеті «Острозька академія» як її науково-дослідний структурний підрозділ функціонує Інститут соціальних досліджень. Становлення та розвиток інституту відбувалися під керівництвом проф. Владислава Вербця, проте з червня 2007 року його очолює доц. Інна Шостак. З 2007 року у функціонуванні Інституту розпочався новий етап, який характеризується якісними змінами та активною діяльністю.

Робота Інституту соціальних досліджень спрямована на проведення конкретних соціологічних досліджень, сприяння поширенню соціологічних знань серед студентської молоді, розробку теоретичних основ соціологічної науки. До основних напрямів його діяльності належать виконання замовлень на соціологічні дослідження структурних підрозділів університету, підприємств та організацій на рівні міста, області, країни чи міжнародних соціологічних досліджень, створення банку соціологічних даних для забезпечення інформаційних потреб структурних підрозділів університету чи засобів масової інформації, співпраця з іншими науково-дослідними установами та участь у науково-практичних конференціях з питань розвитку соціологічної науки в Україні та її практичного значення для суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку нашої держави.

Нещодавно працівниками Інституту соціальних досліджень була проведена презентація результатів останнього соціологічного дослідження на тему: «Особливості політичних вподобань населення Рівненської області напередодні позачергових виборів до Верховної Ради України». Після закінчення презентації працівники Інституту запросили присутніх до подальшої співпраці у проведенні соціологічних досліджень.