Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Ресурси

Серед ресурсів, що надаються студентам, викладачам, працівникам та гостям університету наукова бібліотека, редакційно-видавничий відділ, відділ зв’язків з громадськістю, Центр вивчення спадщини Острозької академії, відділ працевлаштування, ресурсні центри, методичні кабінети.

В Національному університеті «Острозька академія» діє п'ять факультетів та Інститут права ім. І. Малиновського, студенти яких навчаються на шістнадцяти престижних спеціальностях.

Факультети
Корисне

При Острозькій академії створена велика кількість студентських організацій, а також проектів, у яких студенти беруть активну участь, мають змогу проявити свій творчий потенціал та реалізувати себе.

США

Вимоги

Якщо Ви звертаєтеся по візу B-1/B-2, Ви повинні продемонструвати консульському офіцеру, що Ви відповідаєте критеріям отримання візи відповідно до Закону про імміграцію та громадянство США (INA). Згідно статті 214(b) Закону про імміграцію та громадянство США, кожен аплікант, який звертається по візу B-1/B-2, розглядається як потенційний іммігрант. Ви повинні подолати цю правову презумпцію шляхом демонстрації наступних фактів:

  • Мета Вашої поїздки — короткочасний візит ділового, розважального, лікувального характеру.
  • Ви плануєте залишатися в США протягом певного обмеженого проміжку часу.
  • Ви плануєте залишатися в США протягом певного обмеженого проміжку часу.
  • У Вас є постійне місце проживання за межами США, а також інші соціальні або економічні зв’язки, які гарантують Ваше повернення по завершенні поїздки.

Особисті помічники або хатні робітники та члени екіпажів морських суден, маршрути яких проходять у межах зовнішньої зони

континентального шельфу, за певних обставин можуть отримати візи категорії B-1.

Деяким громадянам іноземних держав може бути відмовлено в праві отримання віз відповідно до Закону про імміграцію та громадянство.

Документи, необхідні для звернення по візу

У разі звернення по ділову або туристичну візу, Ви повинні надати наступні документи:

  • Електронну візову анкетуна отримання неімміграційної візи (DS-160). Для отримання додаткової інформації про анкету DS-160 відвідайте веб-сторінку, яка стосується DS-160.
  • Дійсний для поїздки до США паспорт, термін дії якого не менш, ніж на шість місяців перевищує тривалість передбачуваного періоду перебування в США (окрім тих випадків, коли договори між окремими країнами допускають винятки ). Якщо у Ваш закордонний паспорт внесені інші особи, кожна з таких осіб, яка бажає отримати візу, повинна подати окрему заяву.
  • Одна (1) фотокартка розміром 2 дюйми x 2 дюйми (5 см x 5 см), зроблена протягом останніх шести місяців. На цій веб-сторінці міститься інформація про потрібний формат фотокартки.
  • Квитанція про сплату збору за розгляд заяви на отримання неімміграційної візи в розмірі 160 доларів США, який не підлягає поверненню, і сплачується у місцевій валюті. На цій веб-сторінці На цій веб-сторінці міститься додаткова інформація про сплату цього збору. У разі надання візи можливе стягнення додаткового «взаємного» збору залежно від Вашого громадянства.

Крім цих документів та відомостей Ви повинні надати лист-підтвердження призначеної співбесіди зі штрихкодом який підтверджує, що Ви записалися на співбесіду за допомогою цієї служби . На співбесіду можна також взяти будь-які документи, які, на Вашу думку, підтверджують інформацію, надану консульському офіцерові.

Порядок подачі заяви
Крок 1

Сплатіть збір за розгляд заяви на отримання візи.

Крок 2

Заповніть анкету на отримання неімміграційної візи (DS-160).

Крок 3

Запишіться на співбесіду на цій веб-сторінці. Для запису на співбесіду необхідно надати інформацію щодо трьох наступних документів:

  • Номер Вашого закордонного паспорта.
  • Номер квитанції з Райффайзен Банк Аваль . (Натисніть тут, якщо Вам потрібна допомога у знаходженні цього номера).
  • Десятизначний (10-значний) номер штрихкоду зі сторінки підтвердження подачі анкети DS-160.
Крок 4

Прийдіть на співбесіду в Посольство США в призначений день і час. Вам необхідно взяти з собою роздруковану копію листа-підтвердження призначеної співбесіди, сторінку підтвердження подачі заяви DS-160, одну фотокартку, зроблену протягом останніх шести місяців, Ваш дійсний закордонний паспорт, а також оригінал квитанції про сплату консульського збору. Заяви приймаються тільки за наявності всіх зазначених документів.

Підтверджуючі документи

Підтверджуючі документи — лише один із багатьох факторів, які враховуються консульським офіцером при розгляді Вашої справи на співбесіді. Консульські офіцери розглядають кожен випадок індивідуально і враховують професійні, соціальні, культурні та інші фактори при прийнятті рішення. Консульські офіцери можуть взяти до уваги Ваші конкретні наміри, сімейну ситуацію, довготривалі плани й перспективи, пов’язані з країною Вашого проживання. Кожен випадок розглядається індивідуально і всебічно, відповідно до законодавства.

Увага! Не надавайте підробних документів. Обман або введення в оману консульського офіцера може привести до постійної заборони на видачу візи. Якщо необхідно забезпечити конфіденційність даних, аплікант повинен принести документи до Посольства в запечатаному конверті. Посольство не буде поширювати цю інформацію третім особам і зберігатиме її конфіденційність.
На співбесіду необхідно взяти зазначені нижче документи. Перевага завжди надається оригіналам документів, а не їх ксерокопіям. Ви повинні принести ці документи з собою на співбесіду. Відправка підтверджуючих документів у Посольство факсом, електронною чи звичайною поштою не допускається.

На співбесіду необхідно взяти зазначені нижче документи. Перевага завжди надається оригіналам документів, а не їх ксерокопіям. Ви повинні принести ці документи з собою на співбесіду. Відправка підтверджуючих документів у Посольство факсом, електронною чи звичайною поштою не допускається.

  • Документи, які підтверджують фінансову спроможність, податкові платежі, наявність майна або частки участі в бізнесі, наявність активів.
  • Відомості про маршрут поїздки та/або інше пояснення, пов’язане з запланованою поїздкою.
  • Лист від роботодавця із зазначенням Вашої посади, заробітної плати, трудового стажу в цій організації, будь-якої узгодженої відпустки та мети службової поїздки до США (за її наявності).
  • Відомості про кримінальні арешти й судимості, а також про звинувачувальні вироки незалежно від місця їх винесення, навіть якщо Ви повністю відбули термін покарання або були помилувані.

Крім того, до цих відомостей необхідно додати зазначені нижче документи залежно від мети поїздки:

Студенти

Візьміть із собою документи про освіту: атестати та дипломи. Також візьміть із собою документи, які підтверджують Ваші фінансові можливості, наприклад, щомісячні виписки з банківських рахунків, бланк про внесення довготривалих депозитів та інші докази.

Повнолітні працевлаштовані особи

Візьміть із собою довідку від роботодавця та розрахункові листи по заробітній платі за останні три місяці.

Підприємці та керівники компаній

Візьміть із собою документи, які підтверджують Вашу посаду в компанії та розмір заробітної плати.

Відвідування родичів

Візьміть із собою ксерокопії документів, які підтверджують статус родича (наприклад, Green Card, свідоцтво про надання прав громадянства, дійсну візу тощо).

Особи, які раніше в’їздили до США

Якщо Ви раніше були в Сполучених Штатах, візьміть із собою будь-який документ, який підтверджує Ваш імміграційний або візовий статус.

Підтверджуючі документи для аплікантів, які потребують медичної допомоги

Якщо Ви хочете поїхати до США на лікування, Вам слід підготуватися до надання наступних документів на додаток до перерахованих вище документів та документів, які може вимагати консульський офіцер:

  • Медичний діагноз від місцевого лікаря, в якому пояснено характер захворювання та причини, з яких Ви потребуєте лікування в Сполучених Штатах.
  • Лист від лікаря або з медичного закладу в Сполучених Штатах, в якому засвідчена готовність лікувати це конкретне захворювання, його запланована тривалість та вартість лікування (включаючи винагороду лікарів, плату за послуги медичного закладу та всі витрати, пов’язані з лікуванням).
  • Заява про фінансову спроможність фізичних або юридичних осіб, які оплачують Вашу поїздку, покривають Ваші медичні витрати та витрати на проживання. Фізичні особи, які гарантують оплату цих витрат, повинні надати документи, що підтверджують їх відповідні фінансові можливості, часто такими документами є довідки з банків або інші підтвердження доходів та заощаджень чи завірені копії податкових декларацій.
Розмір збору (долари США) Розмір збору (долари ГРН) Категорія візи Опис
$160 1328 B Візи для ділових та туристичних поїздок
$160 1328 C-1 Транзитні візи
$160 1328 D Візи для членів екіпажів морських та повітряних суден
$160 1328 F Студентські візи (академічне навчання)
$160 1328 I Візи для журналістів та працівників ЗМІ
$160 1328 J Студентські візи (професійне навчання)
$160 1328 M Візи для жертв торгівлі людьми
$160 1328 T Візи для професійних працівників з країн
$160 1328 TN/TD Північноамериканської зони вільної торгівлі (NAFTA)
$160 1328 U Візи для жертв злочинної діяльності
$190 1577 H Візи для тимчасових/сезонних працівників, практикантів
$190 1577 L Візи для співробітників, які працюватимуть у підрозділі, головному офісі, філії або дочірньому підприємстві тієї ж компанії у США на керівній або виконавчій посаді або у якості провідного спеціаліста.
$190 1577 O Візи для осіб з надзвичайними здібностями
$190 1577 P Візи для спортсменів. Візи для діячів культури та артистів
$190 1577 Q Візи для учасників програм міжнародного культурного обміну
$190 1577 R Візи для релігійних працівників
$240 1992 K Візи для наречених або чоловіків (дружин) громадян США
$270 2241 E Візи для міжнародних трейдерів/інвесторів, а також для австралійських спеціалістів
Типи віз та умови, за яких не вимагається сплата візового збору
  • Апліканти на отримання віз типів A, G, C-2, C-3, NATO та дипломатичних віз (згідно з визначенням, наведеним у п. 22 CFR 41.26))
  • Апліканти, які мають візи типу J та беруть участь у певних офіційних програмах освітнього та культурного обміну, які спонсорує Уряд США.
  • Заміна машинозчитуваної візи протягом одного року з дня її надання, якщо оригінальна віза була неправильно вклеєна або потрібна її повторне надання не з вини заявника.
  • ізи для осіб, звільнених від сплати візового збору міжнародною угодою, у тому числі члени та персонал місії спостерігачів у штаб-квартирі ООН, що визнається Генеральною Асамблеєю ООН, та члени їх сімей
  • Апліканти, які виїжджають до США для надання певних благодійних послуг
  • Співробітники Уряду США, якщо поїздка виконується за службовою необхідністю
  • Батько або мати, брат або сестра, чоловік або дружина чи дитина співробітника Уряду США, вбитого при виконанні службових обов’язків, якщо ці особи в’їжджають на територію США для участі в жалобних заходах та/або похованні. Батько або мати, брат або сестра, чоловік або дружина, син або дочка співробітника Уряду США, який отримав тяжкі травми при виконанні службових обов’язків, якщо ці особи в’їжджають на територію США для відвідування такого родича протягом невідкладного лікування та в період одужання
Інші збори

У деяких випадках додаткові візові збори сплачують безпосередньо до Національного візового центру (National Visa Center), до Посольства США або Департаменту внутрішньої безпеки (Department of Homeland Security). Якщо оплату потрібно вносити безпосередньо у Посольстві, ми радимо Вам мати при собі готівку, оскільки кредитні картки інших країн (окрім України та США) можуть не прийматися нашою автоматичною системою.  Ми не приймаємо кредитні картки з Білорусі.

  • Збори за надання неімміграційних віз («збори, зумовлені двосторонніми домовленостями країн» )

    з аплікантів деяких країн може стягуватися збір за надання віз після винесення позитивного рішення по їх візовій справі. Ці збори стягуються на основі «взаємності» (із розрахунком оплати, яку інша держава стягує з громадян США за аналогічні типи віз). Сполучені Штати прагнуть по можливості виключити збори за надання віз, однак, якщо іноземний уряд стягує з громадян США такі збори за певні типи віз, то Сполучені Штати стягують «взаємний» збір при наданні віз цього ж типу громадянам вказаної держави.

  • Збори SEVIS

    Інформаційна система студентів і учасників програм обміну (Student and Exchange Visitor Information System (SEVIS) — це онлайн-система, призначена для відстежування статусу учасників цих програм, які мають візи категорій F, M і J, а також членів їх сімей, з моменту отримання початкових документів (форма I-20 або DS-2019) і до завершення навчання (відрахування) або завершення програми (вибуття з програми).
    Якщо Ви основний аплікант, який звертається по візу категорій F, M і J, Вам слід пересвідчитися в тому, що відповідний освітній заклад США вніс Ваші дані в систему SEVIS. Окрім збору за розгляд заяв на отримання візи, Вам необхідно буде сплатити окремий збір SEVIS. Для студентів, які звертаються по неімміграційну візу маючи форму I-20, збір SEVIS становить 200 доларів США. Для більшості учасників програм обміну з формою DS-2019 збір SEVIS становить 180 доларів США. Перед наданням студентської візи або візи учасника програми обміну аплікант повинен надати документ, що підтверджує сплату збору. Візьміть з собою на співбесіду в Посольство квитанцію про сплату збору SEVIS (форма I-901). Оплата в Посольстві не здійснюється. Інструкції щодо сплати збору SEVIS можна знайти тут.

  • Випадки, у яких/коли збір SEVIS не підлягає сплаті

    Апліканти, які беруть участь у програмах, що спонсоруються Урядом США (програми, код яких починається з G-1, G-2, G-3, G-7), звільняються від сплати збору SEVIS.

  • Збори за групові петиції на отримання віз L (Збір на запобігання та виявлення шахрайства (Fraud Prevention and Detection Fee) та збір згідно з Законом про безпеку кордонів США (Border Security Act Fee))

    Основний аплікант, який звертається по візу категорії L за груповою петицією, повинен сплатити збір на запобігання та виявлення шахрайства у розмірі 500 доларів США, а також збір згідно з Законом про безпеку кордонів США, що за певних обставин становить 2250 доларів США. Примітка: Особа, яка подає петицію в США, сплачує збір на запобігання й виявлення шахрайства та збір згідно з Законом про безпеку кордонів США за індивідуальними петиціями на отримання віз категорій L, H-1B та H-2B, коли ці петиції передано до Служби громадянства та імміграції США (USCIS).