Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Ресурси

Серед ресурсів, що надаються студентам, викладачам, працівникам та гостям університету наукова бібліотека, редакційно-видавничий відділ, відділ зв’язків з громадськістю, Центр вивчення спадщини Острозької академії, відділ працевлаштування, ресурсні центри, методичні кабінети.

В Національному університеті «Острозька академія» діє п'ять факультетів та Інститут права ім. І. Малиновського, студенти яких навчаються на шістнадцяти престижних спеціальностях.

Факультети
Корисне

При Острозькій академії створена велика кількість студентських організацій, а також проектів, у яких студенти беруть активну участь, мають змогу проявити свій творчий потенціал та реалізувати себе.

Чехія

Необхідні документи для відкриття Шенген візи в Чехію

Для дорослого:
  1. Оригінал закордонного паспорту (дійсний 3 місяці від дати закінчення візи) з наявністю вільних сторінок для візи.
  2. 2 кольорові фото на білому фоні розм. 3,5х4,5 см, 70-80% фотографії повинна займати голова (довжина голови від підборіддя до верху голови 3,4 - 3,5 см), відкриті вуха і чоло;
  3. Ксерокопії: внутрішнього паспорту (всі сторінки, навіть чисті) + свідоцтво про шлюб або розлучення + свідоцтво про народження.
  4. Довідка з місця роботи (з розбивкою по місяцях за останні 6 місяців)

    Вимоги консульського відділу до довідки

    • вихідний номер і дата видачі довідки, фраза, що довідка видана за місцем вимоги;
    • на фірмовому бланку підприємства (повні реквізити, контактні телефони, адреса), яка інформує про посаду, яку займає, оклад та гарантує зберігання заробітної платні та посади на час відпустки.
    • з підписом директора і бухгалтера завірена мокрою (не сканованою) печаткою.
    • якщо головного бухгалтера на підприємстві нема і підписує довідку тільки директор, тоді в довідці обовязково повинна бути фраза посада гол.бухгалтера не передбачена - директор підприємства сам на себе не може давати довідку.

      У цьому випадку має бути обовязковий підпис бухгалтера або довідка на директора видається за підписами заступника директора і бухгалтера.

  5. Якщо оклад невеликий (менше 2500 грн.), рекомендується надати:
    • American Express Travelers Cheque на суму не менше 300 євро на 1 ос.
    • оригінал довідки з банку чи іншої фінансової установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку) туриста або одного з його родичів
    • довідка з місця праці одного з родичів ( зарплата не менше 3500 грн.)
    • до рахунку з банку або довідки з місця праці родича обовязково надається заява про спонсорування ним поїздки туриста до Чехії завірена нотаріально. В заяві обовязково вказується ступінь родинної приналежності
  6. Анкета (див. зразок нижче). Всі пункти обовязкові до заповнення, в тому числі контактний телефон заявника.
Для студентів і школярів:
  • 2 кольорові фото на білому фоні розміром 3,5х4,5 см, 70-80% поверхні повинна займ. голова (довж. голови від підборіддя до верху голови 3,4-3,5 см), відкриті вуха і чоло;
  • для школярів проїзний документ (обовязково наявність в паспорті чистих сторінок для візи=);
  • оригінал довідки з місця навчання (обовязково)+копія студентського квитка;
  • копії паспортів (внутрішніх) обох батьків (заповнені сторінки);
  • копія свідоцтва про народження;
  • довідка з місця роботи одного з батьків (де останнє речення підкреслює, що Батько/Мати фінансує турист. подорож своєї дитини), якщо оклад невеликий, рекомендується надати оригінал довідки з банку чи іншої фінанс. установи про наявність банківського рахунку, яка інформує про залишок коштів (або депозитного рахунку);
  • до рахунку з банку або довідки з місця праці родича обовязково додається заява про спонсорування ним поїздки туриста до Чехії завірена нотаріально (крім того вписують усі країни, які туристи відвідують по маршруту і на факультативних екскурсіях);
  • якщо батьки приватні підприємці - див. вище.;
  • якщо дитина до 18 років подорожує без батьків або у супроводі лише одного із батьків, подається ФОТОКОПІЯ та ОРИГІНАЛ нотаріального дозволу!!! від батьків (або одного із батьків) на виїзд дитини в складі групи із точно зазначеними датами та країною виїзду (Чеська Республіка). Оригінал нотаріального дозволу повертається консульством після видачі віз і його необхідно показувати на кордоні.