Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Ресурси

Серед ресурсів, що надаються студентам, викладачам, працівникам та гостям університету наукова бібліотека, редакційно-видавничий відділ, відділ зв’язків з громадськістю, Центр вивчення спадщини Острозької академії, відділ працевлаштування, ресурсні центри, методичні кабінети.

В Національному університеті «Острозька академія» діє п'ять факультетів та Інститут права ім. І. Малиновського, студенти яких навчаються на шістнадцяти престижних спеціальностях.

Факультети
Корисне

При Острозькій академії створена велика кількість студентських організацій, а також проектів, у яких студенти беруть активну участь, мають змогу проявити свій творчий потенціал та реалізувати себе.

Італія

Необхідні документи для відкриття туристичної візи в Італію:

  • АКУРАТНИЙ закордонний паспорт (термін дії не менше 180 днів на момент виїзду ) з наявністю вільної сторінки для візи.
  • 1 кольорове фото 3,5х4,5 на світлому фоні 80% обличчя (без посмішки, без окуляр, відкриті вуха та лоб). Не скановані! Фотографія повинна бути новою, не старшою 4 місяців!
  • Анкетні дані (просимо заповнювати анкету).
  • зразок: www.ambkiev.esteri.it

  • Копія внутрішнього паспорту всіх сторінок, де є відмітки.
  • У дітей старших 14 років повинен бути власний проїздний документ.

    Фотографії дітей, яким виповнилось 5 років повинні бути вклеєні в закордонний паспорт батьків або ж діти повинні мати власний проїзний документ.

  • Довідка з місця із вказанням заробітної плати, посади, завірена оригінальною печаткою. В довідці обов’язкова фраза про те, що на період туристичної поїздки місце праці зберігається!!!
  • Довідка про доходи за останні 3 місяці, у випадку наявності банківського рахунку – виписка про стан рахунку.
  • Для приватних підприємців нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію ПП, оригінальна довідка з банку про наявність рахунку та його стан на сьогоднішній день.
  • Для студентів та школярів довідка з місця навчання, а також довідка з місця роботи одного із членів сім’ї, де є фраза про те, що …. фінансує поїздку свого родича
  • Для безробітних та домогосподарок виписка з банку про наявність рахунку, залишок грошей на цьому рахунку або довідка з місця праці одного з членів сім’ї, де є фраза про те, що ……фінансує поїздку свого родича.
  • Для пенсіонерів: копія пенсійного свідоцтва, оригінал довідки про пенсію за останні 3 місяці, довідка з місця праці одного з членів сім’ї, де є фраза про те, що ……фінансує поїздку свого родича.
  • Для дітей до 18 років копію нотаріально завіреного дозволу від обох батьків на виїзд дитини за кордон.

    Просимо НЕ передавати оригінал нотаріальної довіреності, лише копію.
    Просимо взяти ОРИГІНАЛ ДОВІРЕНОСТІ в туристичну поїздку ДЛЯ ПРЕД’ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

  • Документи на туристичну візу

    З 01.01.2008 діє Угода про спрощення візового режиму між ЄС та Україною. Оскільки, у відповідності до даної Угоди, документація, що підтверджує мету подорожі для окремих категорій громадян, може відрізнятись від нижчезазначеного загального переліку, просимо звертатись до вказівок, що містяться на сайті Делегації Європейської Комісії в Україні. Повний текст Угоди можна знайти за адресою www.eur-lex.europa.eu


    Звертаємо увагу на те, що туристична віза дозволяє перебування на території країн-учасниць Шенгенської Угоди не більше 90 днів протягом шести місяців.
  1. Запрошенния або бронювання готелю

    Лист-запрошення, підписаний громадянином Італії або іноземним громадянином, який легально проживає в Італії (у такому випадку додається копія дозволу на перебування) та копія посвідчення запрошуючої особи з її особистими даними та підписом. Запрошення повинне відповідати встановленому зразку, з яким можна ознайомитись у розділі «Формуляри», та містити період перебування на території Італії, адресу та підпис особи, яка запрошує. Для близьких родичів – чоловіка/дружини, дітей (у тому числі усиновлених), батьків (у тому числі прийомних, опікунів), бабусі/ дідуся, онуків, які мають намір відвідати громадян України, які на законних підставах перебувають на території Країн Шенгену, необхідно надати:

    • Письмове запрошення від особи, що приймає;
    • Копію дозволу на проживання (Рermesso di soggiorno);
    • Документ, що засвідчує родинний зв’язок (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження, тощо) в оригіналі та його копія;
    або
    бронювання готелю (із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ всіх громадян, які звертаються за візою),
    або
    оригінал і ксерокопію договору оренди та підтвердження оплати оренди, орендодавець повинен подати заяву про надання заявникам на візу гарантованого місця проживання та копію свого посвідчення особи,
    Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідне бронювання готелів.

  2. Бронювання квитка з визначеними датами «в обидві сторони»

    Необхідно надати бронювання авіа-, залізничного чи автобусного квитка з визначеними датами «в обидві сторони». У разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

    • оригінал та копія технічного паспорту автомобіля
    • оригінал та копія страховки «green card»
    • оригінал та копія посвідчення водія

      якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу

  3. Поліс медичного страхування, який діє в країнах-учасницях Шенгенської Угоди.

    Для отримання в’їзної візи до Італії необхідно придбати медичний страховий поліс, термін дії якого покриває всі дні поїздки + ще 15 днів, і який діє в країнах-учасницях Шенгенської Угоди. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро. У деяких випадках сума страхового покриття має бути більшою.
    Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо в Візовому центрі із такими перевагами:

    • витратити мінімум часу на придбання страхового полісу;
    • можливість вибору суми страхового покриття за шкалою від 30 000 до 100 000 євро;
    • доступна цінова політика суміжних послуг (нижча ніж в інших страхових компаніях);
    • можливість вибору спеціальних програм для осіб, які займаються екстремальними видами спорту;
    • оплата здійснюється у гривнях за офіційним курсом Національного Банку України на момент укладання полісу без сплати жодних додаткових коштів

  4. Паспорти

    Дійсний закордонний паспорт і копії всіх заповнених сторінок. Термін дії паспорта повинен закінчуватися принаймні через три місяці після закінчення дії візи (в паспорті мають бути щонайменше дві вільні сторінки, паспорт повинен бути виданий не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу); паспорти з подовженим строком дії не будуть прийняті).
    Всі закордонні паспорти з дійсним терміном дії, якщо вони є у заявника, та копії всіх сторінок; у випадку з паспортами, термін дії яких закінчився, або з анульованими паспортами, просимо також надати оригінал та копію. Внутрішній паспорт і копію всіх його заповнених сторінок.

  5. Анкета з фотографією (паспортного формату).

    Анкета повинна бути заповнена окремо на кожного заявника, обов’язково друкованими літерами, заповнюється у кожній графі, італійською або англійською мовою та завірена підписом (у двох пунктах анкети). Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один з батьків або опікунів.
    Примірник анкети можна отримати безкоштовно у візовому центрі Італії.
    Вимоги для фотографій:
    Дві недавні кольорові фотографії на білому фоні, 3,5x4,5 см.

  6. Документація з місця зайнятості
    • довідка з місця роботи, складена на бланку організації із вказаними номерами телефонів та адресою роботодавця, особовими даними робітника, датою його зарахування на роботу, займаною посадою та заробітною платнею. Довідка повинна бути завірена підписом начальника відділу кадрів або керівника та офіційною печаткою організації (заява повинна бути датована не раніше одного місяця до моменту подання документів на візу); трудова книжка
    • оригінал трудової книжки та копія всіх її заповнених сторінок (а також переклад першої та останньої сторінок на англійську або італійську мову),
    • або копія трудової книжки, завірена печаткою роботодавця (та переклад на англійську або італійську мову першої та останньої сторінок трудової книжки),
    • або якщо заявник працює за контрактом, оригінал контракта з роботодавцем та його копію, завірену печаткою роботодавця.

    Приватні підприємці подають:

    • оригінал і копію свідоцтва про реєстрацію,
    • довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців чи звіт за останній квартал.
    Працівники приватних підприємців подають:
    • оригінал і копію свідоцтва про реєстрацію,
    • довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців чи звіт за останній квартал.
    • копію трудової книжки, завірену печаткою роботодавця (або трудовий договір),
    • копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.
    Пенсіонери подають:
    • оригінал і копію пенсійної книжки,
    • виписку з пенсійного фонду про нарахування пенсії (за останні шість місяців).
    Учні та студенти подають:
    • завірену печаткою довідку з навчального закладу,
    • оригінал і копію студентського квитка,
    • оригінал і копію залікової книжки.

  7. Фінансові гарантії

    З метою забезпечення особистих фінансових гарантій на весь термін дії замовленої візи подається наступна документація:

    • оригінал і копія кредитної картки й оригінал витягу про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті);
    • оригінали та копії дорожніх чеків, квитанції про купівлю дорожних чеків;
    • або оригінал і копія банківського поручництва (fidejussione bancaria).
    Іноземні громадяни, які мають намір в’їхати на територію Італії, або на територію країн-учасниць Шенгенської Угоди, повинні гарантувати власну платоспроможність протягом запланованого періоду перебування. Наявність фінансових засобів є обов’язковою передумовою для в’їзду на територію країн-учасниць Шенгенської Угоди.

  8. Квитанція про сплату консульського збору

    Консульський збір оплачується у відділенні банку, яке знаходиться в приміщенні Візового центру Італії.
    Сума консульського збору в залежності від адміністративних витрат, пов’язаних з розглядом заяв на візи, які надходять від громадян Російської Федерації, України, Боснії та Герцеговини, Сербії, Чорногорії, Албанії, та Молдови, складає 35 євро. Для громадян інших країн консульський збір становить 60 євро.
    Термін розгляду документів: 10 календарних днів, не враховуючи день подання документів.
    Від сплати консульського збору звільняються наступні категорії громадян:

    • діти до 6 років (короткострокове перебування);
    • родичі до 2-го покоління громадян Євросоюзу (короткострокове та довгострокове перебування): чоловік/дружина, діти (у тому числі усиновлені), батьки (у тому числі прийомні, опікуни) бабусі/ дідусі, онуки;
    • інші категорії громадян (згідно з Угодою про спрощення візового режиму).
    Примітка:
    Дипломатичне або Консульське Представництво залишають за собою право вимагати додаткову документацію.
    Вся документація українського походження повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.