Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Ресурси

Серед ресурсів, що надаються студентам, викладачам, працівникам та гостям університету наукова бібліотека, редакційно-видавничий відділ, відділ зв’язків з громадськістю, Центр вивчення спадщини Острозької академії, відділ працевлаштування, ресурсні центри, методичні кабінети.

В Національному університеті «Острозька академія» діє п'ять факультетів та Інститут права ім. І. Малиновського, студенти яких навчаються на шістнадцяти престижних спеціальностях.

Факультети
Корисне

При Острозькій академії створена велика кількість студентських організацій, а також проектів, у яких студенти беруть активну участь, мають змогу проявити свій творчий потенціал та реалізувати себе.

НІмеччина

Пам'ятка для отримання студентської візи

Ця пам'ятка дійсна для заявників на навчання , студентів , докторантів (захист дисертації), кандидатів наук – а також, коли йде мова про підготовчі курси німецької мови перед навчанням.

Подавати заяву можна лише особисто в робочий час у візовому відділі у будівлі канцелярії по вулиці Б.Хмельницького 25, 01901 Київ: з понеділка по четвер - з 8.00 до 12.30 таі з 14.00 до 16.30, у п'ятницю з 8.00 до 12.30. Подання заяви здійснюється без попереднього призначення дати.

Подати заяву на візу у візовому відділі Посольства Німеччини у Києві можуть лише заявники, якщо країною їх переважного перебування є Україна. Перебування вважається переважним, якщо Ви залишаєтесь в Україні щонайменше 6 місяців (наприклад, навчання, робота тощо). Заявники, які переважно не перебувають в Україні, мають подавати заяву в тій країні, де вони зазвичай перебувають.

Для подання заяви необхідно пред'явити наступні документи:

  • дійсний закордонний паспорт з двома копіями першої сторінки з фотографією (Примітка: термін дії закордонного паспорту має перевищувати як мінімум на три місяці запланований термін перебування)
  • три формуляри анкети, повністю заповнені німецькою мовою (Примітка 1: формуляр „Анкета для осіб, бажаючих отримати дозвіл на перебування можна знайти в інтернеті за адресою: www.kiew.diplo.de
    Примітка 2: обов'язково вкажіть на заяві Вашу повну адресу в Україні з поштовим індексом а також контактні телефони).
  • чотири ідентичні актуальні фотографії, три з них прикріплюються на анкети, четверта надається окремо. (Примітка: фотографія обличчя має бути зроблена в анфас, очі мають бути не заплющені.)
  • Довідка про допуск до навчання або підтвердження про подання заяви на навчання від університету чи іншого навчального закладу Німеччини (в оригіналі з двома копіями) або документи від іноземних навчальних закладів, що підтверджуюють право навчатися в Німеччині, наприклад, диплом і / або залікова книжка про пройдений курс навчання в оригіналі (в оригіналі з однією копією оригіналу та нотаріально посвідченим перекладом на німецьку мову).
  • автобіографія у вигляді таблиці: послідовні відомості про здобуту освіту, професійну діяльність (німецькою мовою в двох екзкмплярах)
  • письмова Заява про наміри під час перебування з метою навчання німецькою мовою : мотивація щодо вибору саме даного фаху навчання, підстави стосовно обрання ВУЗу, конкретні планивідносно навчання або відомості про підготовку до навчання (німецькою мовою в двох екземплярах)
  • Підтвердження про забезпечення фінансування для перебування студента. Для цього на сьогоднішній день необхідні кошти у розмірі 638 ЄВРО щомісяця, розраховані на цілий рік перебування (в даний момент це 7.656 ЄВРО).

Таке підтвердження можна зробити:

  • шляхом оформлення Офіційної заяви-зобов’язання у відповідності до §§66, 68 Закону про перебування іноземців, в якій третя особа бере на себе письмове зобов’язання щодо покриття витрат, пов’язаних з перебуванням студента. Формуляри для такої заяви-зобов’язання можна отримати, звернувшись у Відомствo у справах іноземців та реєстрації громадян в Німеччині (в оригіналі з двома копіями)
  • або через депонування необхідної суми на блокованому рахунку в Німеччині. Підтвердження про відкриття блокованого рахунку потрібно пред´явити в оригіналі з двома копіями. (Лише підтвердження “Spezialservice Auslandische Studenten der Deutschen Bank AG in Hamburg“ можна пред´явити в копії та в двох екземплярах). Примітки щодо відкриття блокованого рахунку Ви знайдете на окремій пам'ятці.
  • або при поданні документів на отримання візи для початку буде досить, якщо дорожні чеки на відповідну суму будуть пред’явлені в оригіналі (а також їх копія в одному екземплярі) та підписана запропонована Посольством заява, що відповідний рахунок буде відкрито одразу після в’їзду в Німеччину. Це є достатнім на момент подачі документів, але не виключено, що в окремих випадках перед отриманням візи необхідно буде надати підтвердження про депонування необхідної суми на блокованому рахунку в Німеччині.

Адреса Посольства.
вул. Б. Хмельницького, 25
01901 Київ

Телефон:
+380 44 247 68 00