Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітав Богдан Гаврилишин

13.04.2010

9 квітня у стінах Національного ініверситету «Острозька академія» побував відомий економіст, Член Римського клубу, Іноземний член Національної академії наук України, Член Міжнародної Академії Менеджменту, Член Світової Академії Мистецтва та Науки –  Богдан Гаврилишин. Це далеко не всі відзнаки та звання цієї визначної людини.  Професор провів студентам цікаву лекцію та презентував свою книгу «Дорговкази в майбутнє – до ефективних суспільств».

Богдан Дмитрович говорив про систему побудови нового ефективного суспільства, щоб створити діючу та глибоко розвинену країну. До того ж, він виокремив чинники, які допоможуть це зробити і пояснив важливість кожного із них. Саме цю концепцію пан Гаврилишин виклав у книзі, яку презентував. «Дороговкази в майбутнє – до ефективних суспільств» - справжня енциклопедія економіста, менеджера та кожного, хто так чи інакше має стосунок до управління країною.

Також, у книзі мовиться про те, що вже за двадцять років Україна стане членом ЄС або, принаймні, буде на фінішному етапі до цього. Прогнози Богдана Дмитровича щодо майбутнього нашої держави досить оптимістичні та налаштовують на віру у зміни до кращого. Але конкретні зміни настануть лише тоді, коли до влади в Україні прийдуть абсолютно нові люди.

Обговорення актуальних економічних та суспільних проблем продовжилося на засіданні Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування молоді, де пан Гаврилишин за круглим столом спілкувався із острозькими студентами.