Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії грали у «Старий монастир»

20.05.2008

Гра «Старий монастир» для студентів Острозької академії вже стала традиційною. Вона увібрала у себе елементи змагального духу та історичних символів університету. Цього разу у «Старий монастир» зіграли економісти на честь святкування тижня факультету.

Гра «Старий монастир» – це звернення до історичного минулого Острозької академії, зокрема тих часів, коли у Старомонастирському корпусі університету перебували монахи-капуцини. Згодом у підземеллях під корпусом було знайдено поховання монахів цього ордену. Згадуючи про історичне минуле, студенти після настання темряви одягаються у чорні мантії, вимикають світло та запалюють свічки у приміщеннях Старомонастирського корпусу. Після закінчення всіх приготувань розпочинається гра. Команди-учасники повинні у супроводі двох монахів пройти визначеним маршрутом та виконати поставлені перед ними завдання. За успішне виконання завдань учасники отримують ключі. Команда, яка зібрала найбільше ключів, і стає переможцем. Маршрут розпочинається з підземель, що знаходяться під Старомонастирським корпусом, у яких кілька століть тому були поховані монахи. Упродовж гри у всіх приміщеннях університету лунає тривожна музика, чути бамкання дзвонів.

Участь в останній грі взяли студенти та викладачі економічного факультету. Всі команди гідно боролися за перемогу, але найбільш успішними виявилися студенти третього курсу, які й зібрали найбільшу кількість ключів. Проте перемога у «Старому монастирі» залежить не лише від спритності та сили, а й від вміння підтримувати та довіряти один одному, а також не забувати про такі найважливіші людські цінності, як чесність, духовність та взаєморозуміння.