Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Проректор НаУОА Дмитро Шевчук взяв участь у Міжнародному тижні освіти

18.04.2024

15-18 квітня 2024 року в польському місті Островець Свєнтокшиський відбувся Міжнародний тиждень освіти, організатором якого виступила Академія прикладних наук імені Юзефа Ґолуховського. Протягом цього тижня відбувалися обговорення актуальних питань та викликів, які стоять перед сучасною освітою.

В обговореннях взяли участь представники університетів з України, Польщі, Бельгії, Грузії, Румунії, Албанії, Киргизії та інших країн. Острозьку академію на цьому міжнародному форумі представив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук.

Серед тем, що піднімалися під час сесій тижня освіти: академічна мобільність в нинішніх умовах, переваги та недоліки дистанційного навчання, сучасний ринок праці, вплив безпекових проблем на вищу освіти в глобальному світі. Окремий день було присвячено Україні та обговоренню викликів, які стоять перед нашою країною з огляду на війну, яку розв’язала Російська федерація. Дмитро Шевчук провів презентацію Національного університету «Острозька академія», розповів про нові освітні програми, представив освітні та наукові проекти, які реалізуються в нашому університеті. Під час дня, присвяченого Україні, він також виголосив доповідь про становище університету в часи війни, представивши досвід НаУОА, волонтерську діяльність, заходи, які були впроваджені в нашому університеті задля збереження академічної спільноти та продовження навчання в умовах воєнного стану. 

«Академія прикладних наук імені Юзефа Ґолуховського – давній і постійний партнер Острозької академії. Між нашими містами та нашими закладами освіти є багато спільного. Зокрема, елементом герба Академії прикладних наук імені Юзефа Ґолуховського є знак князів Острозьких, оскільки свого часу місто Островець було у власності цього славетного роду. Сьогодні наше партерство полягає у тому, що ми маємо спільні програми академічної мобільності, відбувається обмін навчальними та науковими публікаціями, беремо участь у спільних наукових заходах. Хочу подякувати ректору АПН ім. Ю. Ґолуховського Павлу Ґотовєцькому та колегам з Академії за організацію Міжнародного тижня вищої освіти на високому рівні. Цей захід дав можливість поглибити нашу співпрацю, обмінятися думками щодо становища та розвитку вищої освіти, а також налагодити зв’язки із представниками інших університетів»,

зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук.