Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із представниками ДСНС

31.03.2023

31 березня у Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч працівників та студентів спеціальності “Національна безпека” із представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Присутні мали можливість прослухати лекцію щодо первинних засобів пожежогасіння, правила поводження з електричними приладами, правила поведінки у разі знаходження вибухонебезпечних предметів та надання первинної домедичної допомоги.

Заступник начальника відділу з організації профілактичних робіт Дмитро Носов розповів про первинні засоби пожежогасіння, зокрема про користування вогнегасниками, їх види та будову. Він наголосив на правилах, якими нехтує населення під час екстрених відключень світла і до чого це приводить. 

Фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі Володимир Трофіменко наголосив на основних правилах поводження із сухою травою й листям та розповів про основні міри покарання, які застосовуються до тих, хто їх спалює. 

Сапер групи піротехнічних робіт Тарас Степанов нагадав основні правила поводження із вибухонебезпечними предметами. Він показав різні приклади вибухових пристроїв, через які найчастіше отримують травми жителі звільнених від окупантів територій. Також він розповів про те, як розпізнавати та відрізняти ці пристрої та яка їх дія та способи ураження.

Майстерка виробничого навчання Острозьких територіальних курсів 3 категорії навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вікторія Радукан наголосила, що цивільне населення зазвичай має справу із замаскованими або прихованими вибуховими пристроями. Вона розповіла про те, як розпізнати підозрілі пристрої, які можуть розміщуватися у дитячих іграшках, побутових предметах тощо. Слухачі також отримали пам’ятки та покрокові інструкції про те, як діяти у випадку знаходження таких пристроїв та які служби повідомляти. 

Начальник пункту охорони здоров’я аварійно-рятувального загону Ігор Онищук розповів про основні правила надання домедичної допомоги. Слухачі лекції мали можливість потренуватися у проведенні непрямого масажу серця на спеціальному манекені.