Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Екологія мовлення, або Чому не варто кидати слів на вітер?»

01.11.2023

Катедра української мови і літератури продовжує організовувати заходи до Дня української писемности та мови. 30 жовтня в межах програми навчального модуля «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця» Навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося третє заняття викладачів на тему «Екологія мовлення, або Чому не варто кидати слів на вітер?».

Спікерами онлайн-зустрічі були Віталій Максимчук, завідувач кафедри української мови і літератури НаУОА, кандидат філологічних наук, доцент, і Зоя Столяр, завідувачка кафедри педагогіки та методики початкового навчання, кандидатка педагогічних наук, доцентка. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова

Віталій Максимчук і Зоя Столяр наголосили на важливості культури мовлення в професійній діяльності науково-педагогічних працівників і розповіли присутнім про особливості вживання слів із конструкцією із -ся; про заміну конструкції із -ся; про правильне вживання дієслів із -ся й конструкцій на -но, -то; про розщеплені присудки, нагромадження іменників і заміну їх тощо.

Наприкінці заходу учасники змогли доєднатися до інтерактивної частини, що передбачала редагування речень із заміною нагромаджених іменників.