Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про проблеми й виклики глобальній безпеці розповів генерал-лейтенант армії США Бен Ходжес

30.10.2023

30 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася п’ята лекція Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, старшого радника організації «Права людини понад усе». Тема – «Issues and Challenges to Global Security/Проблеми та виклики глобальній безпеці».

Модерував зустріч доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов.

Презентуємо найважливіші цитати з лекції Бена Ходжеса:

- Очевидно, що ми маємо справу з цілою низкою загроз: 

  • підтримка Іраном різних терористичних організацій, які несуть загрозу країнам цього регіону; 
  • прагнення Ірану запобігти будь-якій можливості зближення Ізраїлю з арабськими країнами; 
  • російсько-іранські відносини; 
  • Північна Корея продовжує загрожувати Південній Кореї; 
  • Китай напевно готовий до вторгнення в Тайвань, але вони спостерігають за нами, спостерігають за реакцією Заходу на ці конфлікти, які вже виникли.

Найочевидніша загроза – це російське вторгнення в Україну. Ми бачимо необхідність Заходу організуватися. З історії знаємо, що неможливо боротися з терористичними загрозами, якщо країна ізольована від зовнішньої підтримки.

- Отож, що ми можемо побачити в майбутньому – це організований Захід, який розбудовує оборонно-промисловий комплекс; визнає, що основним елементом відповісти на всі загрози, які виникають – це допомогти Україні перемогти росію. Тоді Іран буде мати менше можливостей підтримувати ХАМАС і Хезболу через меншу підтримку росії; Китай визнає, що Захід, очолюваний Сполученими Штатами, має реальну можливість і прагнення допомагати Україні, стримувати Іран, допомагати Ізраїлю перемогти ХАМАС і дасть Китаю зрозуміти, що вторгнення в Тайвань буде величезною помилкою.

- Частина резилієнтного суспільства – це ми, коли працюємо разом, щоб запевнити, що судова система, медіа, вибори, законодавці й громадяни, які виконують свої громадянські обов’язки, необхідні для успішного ліберально-демократичного суспільства.

 

Читайте також: