Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії визначили переможців Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2023

29.03.2023

Упродовж лютого–березня 2023 року катедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» організувала й провела Всеукраїнську учнівську інтернет-олімпіаду з української мови і літератури-2023.

Перший етап цього традиційного заходу згуртував 318 одинадцятикласників з усіх регіонів України, які зареєструвалися для участи в онлайн-тестуванні на платформі olimp.oa.edu.ua. За складністю тести з української мови відповідали рівню національного мультипредметного тесту, а з української літератури – зовнішнього незалежного оцінювання. Частину завдань, що передбачали роботу з текстами, організатори олімпіади розробили на основі публіцистичних, художніх, офіційно-ділових текстів, що знайомили учнів з історією Острозької академії та Острога, атмосферою міста.

До другого (фінального) етапу потрапило 30 школярів із Вінницької, Волинської, Донецької, Запорізької, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Одеської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської та Чернігівської областей. Учасники писали власне висловлювання, темою якого став афоризм Степана Бандери: «Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав». Задля утвердження академічної доброчесности всі учнівські твори було перевірено на наявність текстових збігів. Журі з приємністю відзначило високу оригінальність надісланих текстів, уміння учнів наводити приклади з літератури, історії, пов’язувати тему твору з подіями сьогодення, а також щирі патріотичні переконання учасників, чітку громадянську позицію.

«Діяльність справжнього сина своєї Батьківщини, славнозвісного провідника Степана Бандери «кричить» про неспинність ідеї, якій судилося бути! І саме сьогодні ми можемо переконатися в цьому, адже й зараз продовжуємо боротьбу за українську самоідентичність»,

уважає учениця 11 класу Остерського ліцею №2 Остерської міської ради Чернігівської області Каріна Кириченко.

«Рубікон пройдено: у цю мить ми стоїмо на порозі нової епохи. Навряд чи знайдеться зараз у світі сила, здатна зупинити ідею вільної і щасливої України – ідею, час якої настав»,

читаємо в роботі учня 11 класу ОЗЗСО «Любешівський ліцей» Романа Мася.

«Отже, нам випало жити в часи складні й водночас рішучі. Збулося пророцтво Степана Бандери: один сказав: «Слава Україні!», а мільйони відповіли: «Героям слава!». Ми втілимо в життя ідею, за яку загинули тисячі синів і доньок України, бо час цієї ідеї настав»,

підсумовує учень 11 класу Миколаївського ліцею імені професора М. Александрова Артем Бандура.

За результатами олімпіади й рішенням оргкомітету переможцями Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2023 стали:

  • І місце – Кириченко Каріна, учениця 11 класу Остерського ліцею №2 Остерської міської ради Чернігівської обл.;
  • ІІ місце – Мась Роман, учень 11 класу ОЗЗСО «Любешівський ліцей» Волинської обл.;
  • ІІ місце – Строкань Аліна, учениця 11 класу КЗ «Мелітопольський ліцей-інтернат ІІ–ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради;
  • ІІІ місце – Бандура Артем, учень 11 класу Миколаївського ліцею імені професора М. Александрова;
  • ІІІ місце – Латипова Анастасія, учениця 11 класу Козелецького ліцею №1 Чернігівської обл.

Катедра української мови і літератури НаУОА дякує всім учасникам і бажає переможної весни та легкого вступу до омріяного вишу!