Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентки Острозької академії отримуватимуть стипендії Острозького міського голови

09.10.2023

28 вересня на засіданні експертної комісії Острозької міської ради було визначено кандидаток на призначення іменної стипендії Острозького міського голови студентам Національного університету «Острозька академія».

Четверо студенток Острозької академії упродовж 2023/2024 навчального року отримуватимуть іменну стипендію міського голови.

Стипендіатками стали:

  • Аліна Довга – студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту;
  • Олександра Коцюк – студентка 2-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики;
  • Анна Лавренюк – студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики;
  • Тетяна Поліщук – студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту права імені Іонікія Малиновського.

«Отримання стипендії міського голови для мене – це честь, адже це свідчить про визнання мого навчального й громадського внеску в розвиток нашої територіальної громади. Це не лише матеріальна підтримка, а й мотивація продовжувати працювати над собою і вносити позитивні зміни в нашу спільноту, це чудовий стимул ще більше розвиватися заради успішного майбутнього нашої держави. Висловлюю щиру подяку міському голові за такі ініціативи, за підтримку студентів і мотивацію рухатися вперед!»

зазначила Тетяна Поліщук.

«Насамперед хочу подякувати за таку можливість, насправді це було неочікувано для мене. Дуже приємно, коли твої старання помічають і роблять внесок у майбутнє. Запевняю, що й надалі вдосконалюватимуся й працюватиму на благо академії»,

зауважила Аліна Довга.

«Я вкотре розумію, що зробила правильний вибір, вступивши до Острозької академії. Надзвичайно приємно отримати цю нагороду від міської адміністрації, адже Острог був і залишається місцем моєї сили. Саме тут пройшли мої дитячі і шкільні роки, і зараз я пишу тут уже новий розділ життя з чудовими студентськими історіями. Вдячна за можливості, які дає мені моє рідне місто»,

додала Анна Лавренюк.

«Я надзвичайно щаслива, що маю можливість отримувати стипендію міського голови, адже вважаю її прекрасним мотиваційним фактором, який спонукає й надалі показувати гарні результати й досягнення в навчанні та житті. Дуже приємно розуміти, що Острозька громада цінує наші старання й досягнення, що також спонукає до подальшого росту й розвитку»,

підсумувала Олександра Коцюк.

До слова, стипендії призначають у межах виконання Програми роботи з обдарованою молоддю Острозької громади на 2022-2025 роки. Основна мета – це підтримка обдарованої молоді, створення умов для виховання інтелектуальної й творчої еліти громади. Іменні стипендії повинні стимулювати молодь досягати високих результатів у навчанні, творчих здобутків – у науково-дослідницькій діяльності.

Отримують стипендії Острозького міського голови випускники закладів загальної середньої освіти Острозької міської територіальної громади, які мають високі досягнення в навчанні, активну громадську й патріотичну позицію і стали студентами Національного університету «Острозька академія».